Savcılıktan Cem Yılmaz’a iyi haber

Ünlü oyuncu Cem Yılmaz hakkında ’Pek Yakında’ filminde “uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımına özendirme” suçundan yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.Profesör doktor Orhan Kural ünlü komedyen Cem Yılmaz hakkında, yönetmenliğini ve oyunculu

Savcılıktan Cem Yılmaz’a iyi haber

Ünlü oyuncu Cem Yılmaz hakkında ’Pek Yakında’ filminde “uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımına özendirme” suçundan yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Profesör doktor Orhan Kural ünlü komedyen Cem Yılmaz hakkında, yönetmenliğini ve oyunculuğunu yaptığı "Pek Yakında" filminde uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımına özendirdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Kural’ın şikayeti üzerine soruşturma başlatan savcı Mustafa Köylü, ünlü komedyeni şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırmıştı.

“SİGARA SAHNELERİ HAYATIN DOĞAL AKIŞINA UYGUNDUR”

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan ünlü komedyen Cem Yılmaz, Kural’ın filmde iddia ettiği gibi herhangi bir uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirmediğini belirtti. Yılmaz ifadesinde, “Filmde bu konuda en küçük bir işaret bulunmamaktadır. Filmimde kesinlikle sigaranın reklam ve tanıtımını yapmadım. Görülen sigara sahneleri hayatın doğal akışına uygun bir şekilde resmedilmiştir. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

“UYUŞTURUCU MADDE KULLANIMINI ÖZENDİRECEK SAHNEYE RASTLANMAMIŞTIR”

Yılmaz’ın ifadesinin ardından Savcılık soruşturma kapsamında bilirkişi raporu aldırdı. Bilirkişi, filmde sigara yada alkol şirketinin reklamını içeren ya da bu maddeleri teşvik ve özendirecek herhangi bir sahneye rastlanmadığını belirtti. Filmin televizyonda gösterimi sırasında sigara kullanımını içeren sahnelerin buğulandığı da kaydeden bilirkişi, şikayet konusu sahnede iddia edildiği gibi madde kullanımını özendiren bir sahneye açıkça rastlanmadığını kaydetti.

BİLİRKİŞİ: “TARTIŞILMASI GEREKEN BAŞKA BİRÇOK DİZİ VE FİLM VAR”

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen kayıt tescil belgesi bulunması nedeniyle filmin gösteriminde bir sakınca bulunmadığına değinen bilirkişi, Pek yakında filminden önce sağlıklı yaşam, sigara ve alkol kullanımında olumsuz örnek teşkil edecek ve tartışılması gereken başka birçok dizi ve film bulunduğu kanaatinde olduğunu beyan etti.

“SUÇ UNSURLARI OLUŞMAMIŞTIR”

Dosya kapsamı, müşteki ve şüpheli ifadeleri, bilirkişi raporu ve dosyada mevcut Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Sinema Eserlerine İlişkin Kayıt Tescil Belgesi’ni birlikte değerlendiren savcı Mustafa Köylü, suç unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Yılmaz hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler