Savcılık, Dink kararını temyiz etti

İstanbul Cumhuriyet Başsavciligi, "dink kararı"nı temyiz etti.

Savcılık, Dink kararını temyiz etti

Agos gazetesinin genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in öldürülüşünün 5’inci yıl dönümünde ellerinde “Hepimiz Hrant’ız, Hepimiz Ermeniyiz” yazılı pankartlar taşıyan grup Taksim’den Şişli’ye kadar yürüdü. Mahkeme kararını da protesto eden grup, “Katil devlet hesap verecek” diye slogan attı.

Katil devlet sloganları

Hrant Dink davasında kararın açıklanmasının ardından dün Taksim’den Şişli’ye protesto yürüyüşü gerçekleştirildi. Taksim’den Şişli’deki Agos gazetesinin önüne doğru yürüyen protestocular, devlet aleyhine sloganlar attı. Ellerinde “Hepimiz Dink’iz”, “Hepimiz Ermeniyiz” yazılı pankartlar taşıyan protestocuların “Katil devlet hesap verecek” diye slogan attığı görüldü. Yürüyüşe bazı siyasiler de destek verdi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve İstanbul Milletvekilleri Sebahat Tuncel ile Sırrı Süreyya Önder de yürüyüşe katıldı.

Savcılık: Örgüt de var delil de

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink suikastı davasında verilen kararı temyiz etti. Başsavcı Vekili Fikret Seçen, “İddianamemiz ve mütalaamız yönünde karar verilmesi için temyiz ettik” dedi. Temyiz dilekçesinde, “Örgüt de var, delil de var, hem de fazlasıyla. Örgüt yapısının olmadığı gerekçesiyle beraat kararı vermek suretiyle yasaya aykırı davranıldığı anlaşılmaktadır” ifadeleri yer aldı. Başsavcı Vekili Seçen, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olarak dilekçemizi mahkemeye sunduk. İddianamemiz ve mütalaamız doğrultusunda karar verilmesi için temyiz edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem