'Savcı yetkiyi kötüye kullandığı için'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MİT kanuna yönelik değişiklik önerisini değerlendirdi. Arınç şunları söyledi: KCK soruşturmasını yürüten savcıya el çektirilmesi Savcı yetkisini kötüye kullandığı için dosya elinden alındı.MİT kanununda değişiklik MİT Kan

'Savcı yetkiyi kötüye kullandığı için'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MİT kanuna yönelik değişiklik önerisini değerlendirdi. Arınç şunları söyledi: KCK soruşturmasını yürüten savcıya el çektirilmesi 

Savcı yetkisini kötüye kullandığı için dosya elinden alındı.

MİT kanununda değişiklik
MİT Kanunu'nda yazılı olan bu hükmün hayata geçirilmesi amacıyla bir milletvekili arkadaşımızın verdiği kanun teklifi var.

Bu kunanla amaçlanan şey her şeyin bildiği kanunda yazılı olan hususu daha büyük harflerle, daha anlaşılır olarak hayata geçirilmesidir.

Bu bir milletvekilinin teklifi olarak geliyor. Hükümeti temsilen herhalde Sayın Adalet Bakanı bulunacaklar.

Başsavcılığın açıklaması
Açıklamadan haberim yok. Eğer görevlerini kötüye kullanma şeklinde tanımlanacak bir husus varsa MİT kanununun 26. maddesinde sayılmış hususlardır.

Demek ki yeni bir kanunun daha anlaşılır bir şekilde getirilmesi gerekiyor. Bu da kanun değişikliğinin ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem