Savcı Karakaya'dan suç duyurusu

KCK soruşturması kapsamında MİT mensuplarını ifadeye çağıran özel yetkili savcı Sadrettin Sırakaya, başsavcılık tarafından "soruşturmanın gizliliğini ihlal" ettiği gerekçesiyle dosyadan alımıştı. HSYK da Sarıkaya hakkında aynı gerekçelerle inceleme başlat

Savcı Karakaya'dan suç duyurusu

KCK soruşturması kapsamında MİT mensuplarını ifadeye çağıran özel yetkili savcı Sadrettin Sırakaya, başsavcılık tarafından "soruşturmanın gizliliğini ihlal" ettiği gerekçesiyle dosyadan alımıştı. HSYK da Sarıkaya hakkında aynı gerekçelerle inceleme başlattı. 

Sarıkaya’nın yürüttüğü soruşturma dosyasında bazı belgeler basında yer aldı. Bu nedenle dosyadan alınan ve hakkında inceleme başlatılan Sarıkaya, 'odasına girildiğinden şüphelenerek’ güvenlik kamerasını inceletti.

ODASINA HABERSİZ GİRİLDİĞİNDEN ŞÜPHELENDİ
Adliyenin beşinci katındaki odasını başka bir savcı ile paylaşan Sarıkaya’nın odanın kapısını açarken zorlandığı ve kendisinden habersiz 'odasına girildiğinden şüphelendiği’ öğrenildi.

Bu şüphe üzerine harekete geçen savcı Sarıkaya, adliye polisine haber verdi. Adliyede görevli Bilgi İşlem Sorumlusu, polis ile birlikte odanın bulunduğu koridordaki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

İnceleme sonucunda savcının odasına izinsiz giren bir kişi tespit edilemedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler