Savcı, Başbuğ'a müebbet istedi!

Ergenekon Davası'nda sona geliniyor. Davada Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, 67'si tutuklu 275 sanıkla ilgili esas hakkındaki mütalaayı tamamladıklarını belirterek, mahkemeye sundu."ERGENEKON ÖRGÜTÜ SABİT"Mütlaada "Ergenekon terör örgütünün varlığı

Savcı, Başbuğ'a müebbet istedi!

Ergenekon Davası'nda sona geliniyor. Davada Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, 67'si tutuklu 275 sanıkla ilgili esas hakkındaki mütalaayı tamamladıklarını belirterek, mahkemeye sundu.

"ERGENEKON ÖRGÜTÜ SABİT"

Mütlaada "Ergenekon terör örgütünün varlığının sabit olduğu tespit edilmiştir" denilirken, Savcı Pekgüzel Ümraniye'de bombaların bulunduğu evde oturan Ali Yiğit ile Danıştay saldırısıyla ilgili Süleyman Esen ile Salih Kurter'in beraatini istedi.

96 SANIĞA ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN CEZA İSTENDİ

Pekgüzel, mütlaasında, aralarında Sedat Peker, Semih Tufan Gülaltay, Mehmet Bora Perinçek, Ali Yasak, Emin Şirin, Güler Kömürcü Öztürk ve Tanju Güvendiren'in de bulunduğu 96 sanığın “Ergenekon terör örgütüne üye olmak” suçundan 7.5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi. Pekgüzel, Emekli Albay Arif Doğan'a örgüt üyeliğinden 15 yıl hapis cezası istedi.

İLKER BAŞBUĞ'A MÜEBBET

Savcı, eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Emekli Orgeneral Nusret Taşdeler, gazeteci Tuncay Özkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Prof. Dr. Erol Manisalı ve Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 10 kişinin TCK'nın 312/1'inci maddesi uyarınca ''Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

ALPARSLAN ARSLAN'A DÖRT KEZ MÜEBBET

Savcı Pekgüzel, Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan'ın "darbeye teşebbüs" ve "kasten adam öldürmek" suçlarından 2'şer kez olmak üzere toplam 4 kez müebbet hapsini istedi.

DALAN VE ÇÖMEZ'İN DOSYASI AYRILDI

Bedrettin Dalan, emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı ve Turan Çömez'in de aralarında bulunduğu 5 firari sanığın dosyasının ayrılması istendi.

Cumhuriyet savcıları Pekgüzel, Nihat Taşkın ve Murat Dalkuş tarafından dönüşümlü olarak sanıkların hukuki durumlarının okunduğu mütalaada, eski MİT görevlisi Özel Yılmaz'ın dosyasının MİT görevlileriyle ilgili çıkarılan yasa gereği izin alınması gerektiği gerekçesiyle ayrıldığı kaydedildi.

Mütalaada, bu nedenle Yılmaz hakkında hüküm kurulmasına yer olmadığı belirtilerek, haklarında yakalama kararı bulunan firari sanıklar Bedrettin Dalan, emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Turan Çömez, Emrah Gönenci ve Saipir Deblevidze'nin ise yakalanamadığı kaydedildi.

ÖLEN 3 KİŞİNİN DOSYASI AYRILDI

Mütalaada, dava açıldıktan sonra yaşamını yitiren İlhan Selçuk, Engin Aydın ve Murat Özkan'ın da dosyalarının ölüm nedeniyle ayrılması talep edildi.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 67'si tutuklu 275 sanıklı “Ergenekon” davasının 281. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, gazeteci Tuncay Özkan ve emekli orgeneraller Hasan Iğsız ile Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 41 tutuklu sanık katıldı. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara GATA'da tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli tuğgeneraller Veli Küçük ve Levent Ersöz ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 26 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler