Savaş uçaklarımızın yeni lakabı...

İngiltere'nin ünlü askeri havacılık dergisi 11 sayfasını Türk Hava Kuvvetleri'ne ayırdı. Savaş uçaklarımızı Turkish Delight (Türk Lokumu) diye tanıttı.Sovyetler Birliği’ne karşı NATO’nun doğu kanadının siperi olma mirasını taşımanın sorumluluğuyla dünyanı

Savaş uçaklarımızın yeni lakabı...

İngiltere'nin ünlü askeri havacılık dergisi 11 sayfasını Türk Hava Kuvvetleri'ne ayırdı. Savaş uçaklarımızı Turkish Delight (Türk Lokumu) diye tanıttı.

Sovyetler Birliği’ne karşı NATO’nun doğu kanadının siperi olma mirasını taşımanın sorumluluğuyla dünyanın en büyük hava kuvvetlerinden birine sahip olan Türkiye’nin, Kıbrıs ve Ege Denizi’ndeki Adaların sahipliği sorunları yüzünden Yunanistan ile arasındaki düşmanlık yaşadığını yazan Air Forces, bu durumun iki ülkenin NATO üyeliğini zora soktuğuna dikkat çekti.

HAVA TAKTİKLERİ, STRATEJİSİ VE EKİPMANLARI TANITILDI

Dr. Dave Sloggett ve Jerry Gunner’ın kaleme aldığı araştırmada Türkiye’nin askeri hava taktikleri, stratejisi ve ekipmanları tanıtıldı. Komşuları gibi Türkiye ve Yunanistan’ın Phantom uçaklarının sistemlerini yenilediklerini bildiren dergi, bu jetlerin yenilendikten sonra F-4E-2020 TermiNATOrs olarak uçacaklarını haber verdi. Türk Hava Kuvvetlerinin şovlara giden Türk Yıldızları akrobatik timini desteklemek için CN235, C-1600, C-130E uçaklarını boyadığını belirten İngiliz Havacılık Dergisi, Soğuk Harp sırasında Türkiye’nin Sovyetler Birliği ile sınırı olan kritik ülkelerden biri olduğuna işaret etti ve 1952 yılında katıldığı NATO’da Türkiye’nin önemini hatırlattı.

TÜRKİYE SADECE BOĞAZLARI KORUMUYOR

Türkiye’nin sadece çok önemli Boğaz’ı korumadığı aynı zamanda Sovyetler güney kanadında NATO füzelerin atılabileceği ve uçakların havalabileceği İncirlik Hava Üssü’ne de sahip olduğunun altı çizildi. İncirlik’in Kremlin’in Almanya’ya kadar uzanan planlarını bozduğu kaydedildi.

Yunanistan ile politik gerilimin sürmesine rağmen, Türkiye için coğrafi stratejik durumun şimdi farklı olduğu kaydedildi. Güney sınırında Suriye’de istikrarsızlığın ve Irak’dan Suriye’ye kadar Kürt sorununun koşulları etkilediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem