Savaş gemileri yola çıktı

Rusya Genelkurmay Başkanlığı’ndan üst düzey bir kaynak Interfax’a verdiği bilgide Akdeniz’de bulunan Rus savaş gemilerinin pozisyonunda önümüzdeki birkaç gün içinde değişim yapacaklarını açıkladı... Doğu Akdeniz’de yaşanan sıcak gelişmelerin Rusya’nın poz

Savaş gemileri yola çıktı
Rusya Genelkurmay Başkanlığı’ndan üst düzey bir kaynak Interfax’a verdiği bilgide Akdeniz’de bulunan Rus savaş gemilerinin pozisyonunda önümüzdeki birkaç gün içinde değişim yapacaklarını açıkladı...
 
Doğu Akdeniz’de yaşanan sıcak gelişmelerin Rusya’nın pozisyonunda bir düzenleme yapmayı zorunlu kıldığını ifade eden Kaynak, “Kuzey Filo’dan denizaltı savar füzeler taşıyan büyük bir savaş gemisi Akdeniz’deki Rus gücüne dahil olacak. Karadeniz Filosu’ndan cruise füze bulunduran Moskva Kuzey Atlantik görevini tamamlayarak Akdeniz’e inecek.” dedi.
 
Sonbahar’da da Pasifik Filosu’ndan Varyag, Akdeniz’de bulunan Amiral Panteleyev adlı savaş gemisi ile yer değiştirecek.
 
Suriye’de bulunan Tartus deniz üssündeki askeri varlığını korumaya alan Rusya, bölgeden ayrılmak isteyen Rusya vatandaşlarını da tahliye ediyor. Moskova Suriye ile ilgili herhangi bir karar vermeden, BM denetçilerinin raporlarının beklenmesini istiyor.
 
Suriye’ye yönelik askeri operasyonda taraf olmayacağını açıklayan Rusya, bölgede herhangi bir sıcak çatışmaya girmeyi planlamıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler