| Keşfet
Gündem Yayın tarihi: 01 Mart 2011 23:03 Güncellenme tarihi: 14 Nisan 2026 15:27

Savaş gemileri Akdeniz'e iniyor!

Mısırlı yetkililer, iki ABD amfibi saldırı gemisinin, Akdeniz'e geçmek üzere Kızıldeniz yönünden Süveyş Kanalı'na gireceğini açıkladı.  Adı açıklanmayan Mısırlı bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, gemiler sabah TSİ 05.30'da Süveyş Kanalı'na girecek.  Yet

Mısırlı yetkililer, iki ABD amfibi saldırı gemisinin, Akdeniz'e geçmek üzere Kızıldeniz yönünden Süveyş Kanalı'na gireceğini açıkladı.

 

Adı açıklanmayan Mısırlı bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, gemiler sabah TSİ 05.30'da Süveyş Kanalı'na girecek.

 

Yetkili, gemilerin 2 bin deniz piyadesi taşıyan USS Kearsarge ile USS Ponce olduğunu belirtti.

ABD dünkü açıklamasında, bölgedeki deniz ve hava kuvvetlerini yeniden konuşlandırdığını ve Libya'ya yakınlaştırdığını bildirmişti.

 

ABD Savunma Bakanlığından isminin açıklanmasını istemeyen yetkililer ise, ''helikopter gemisi USS Kearsarge'ın Kızıldeniz'den Süveyş Kanalı'na gireceğini ve bu gemiye iki savaş gemisinin eşlik ettiğini'' belirtmişlerdi. 

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!