Savarona'da yine fuhuş skandalı

“Atatürk’ün yatı” olarak bilinen Savaro-na’yla ilgili yeni bir fuhuş iddiası ortaya atıldı. Bir Fransız gazetesi, Muammer Kaddafi’nin oğlu Mutassım’ın, yatı kiralayarak seks partileri düzenlediğini yazdı. Olayla ilgili 8 kişi yargılanacak. SAVARONA yatını

Savarona'da yine fuhuş skandalı

“Atatürk’ün yatı” olarak bilinen Savaro-na’yla ilgili yeni bir fuhuş iddiası ortaya atıldı. Bir Fransız gazetesi, Muammer Kaddafi’nin oğlu Mutassım’ın, yatı kiralayarak seks partileri düzenlediğini yazdı. Olayla ilgili 8 kişi yargılanacak.

 

SAVARONA yatının yalnızca Türkiye’deyken değil, Fransa kıta sahanlığı içerisindeyken de fuhuş amaçlı olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Ülkenin güneyinde yayın yapan yeren Nice Matin gazetesinde yeralan iddiaya göre Fransız polisi, tam beş yıl süren soruşturmanın sonunda, 2007 yılında Savarona’da düzenlenen toplu seks partilerinin arkasındaki esrar perdesini kaldırdı.

 

Cannes Festivali sırasında

Aralarında Libya’nın öldürülen devrik lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Mutassım Kaddafi’nin de bulunduğu birçok kişinin, yatı kiralayarak fuhuş yaptığı belirtiliyor. Mutassım Kaddafi’nin, Savarona’yı 2007 yılında Cannes Film Festivali devam ederken kiraladığı belirtiliyor.

 

Yargılaması başlıyor

Haberde Savarona’nın bu tür partiler için 350 bin dolara kiralandığı belirtilirken, söz konusu fuhuş organizasyonunun başındaysa, uluslararası bir manken ajansını yöneten Lübnanlı Elie Nahas’ın bulunduğu bildirildi.

Dava Marsilya’da

Aralarında Nahas ve bazı hayat kadınlarının da bulunduğu sekiz kişinin yargılanacağı Savarona davasının yakında Marsilya’da başlaması bekleniyor. Skandalın baş aktörü Mutassım Kaddafi, Sirte’de öldürülmüştü.

 

BU KAÇINCI FUHUŞ SKANDALI

1931 YILININ mart ayında denize indiğinde dünyanın en büyük yatı olan ve dört milyon dolara inşa edilen Savarona, 1938 yılında Türk hükümeti tarafından satın alınmış ve Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e tahsis edilmişti. Savarona daha sonra Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne devredilmiş, 1989’da Kahraman Sadıkoğlu tarafından 49 yıllığına kiralanmıştı. 2010 yılında da Savarona yatında fuhuş partileri düzenlendiğine ilişkin haberler çıkmış, yargılama süreci başlamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem