SAS girdi: 9 terörist öldürüldü

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının ilan edildiği 14 Aralık tarihinden itibaren teröristlere yönelik başlatılan temizlik operasyonu 17'inci gününde de devam ederken, gece devam eden şiddetli çatışmalarda 9 teröristin öldürüldüğü ve Cizre'de ö

SAS girdi: 9 terörist öldürüldü

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının ilan edildiği 14 Aralık tarihinden itibaren teröristlere yönelik başlatılan temizlik operasyonu 17'inci gününde de devam ederken, gece devam eden şiddetli çatışmalarda 9 teröristin öldürüldüğü ve Cizre'de öldürülen terörist sayısının 164'e ulaştığı belirtildi.

Terör örgütü PKK'nın Güneydoğu'daki şehir yapılanmasına karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) en seçkin özel kuvvet birimlerinden birisi olan Sualtı Savunma Grup Komutanlığı'ndan (SAS) 3 birlik bölgeye gönderilerek operasyonlara destek veriyor. Patlayıcı imha etme, patlayıcıların nereye yerleştirildiği, terörle mücadele ve VIP korumada çok özel eğitim almış olan SAS komandolarının PKK'nın artık çıplak gözle görülmesin diye misina da kullanarak sokaklara ve evlere tuzakladığı El Yapımı Patlayıcıları (EYP) bulup imhasında önemli rol alacakları belirtildi. SAS komandoları ile ilçede sürdürülen operasyonlarda dün gece 2'si keskin nişancı olmak üzere 9 terörist öldürüldü. Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği günden itibaren Cizre'de öldürülen terörist sayısının 164'e ulaştığı belirtildi.

TAHLİYELER DEVAM EDİYOR

SAS komandolarının katılımıyla teröristlere yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, bir yandan da çatışmaların bulunduğu bölgedeki vatandaşların güvenli bir şekilde tahliyesi de sürüyor. Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timleri tarafından vatandaşlardan gelen talep üzerine güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldığı çatışma bölgesinden 6. grup olarak adlandırılan 178 vatandaş daha sorunsuz bir şekilde tahliye edildi. Vatandaşların talepleri doğrultusunda gerçekleştirilen tahliyelerde çatışma bölgelerinden alınan sivil insanlar, güvenli bölgelere taşınıyor.

TERÖRİSTLER VATANDAŞLARI ZORLA EVLERDE TUTUYOR

Güvenli bir şekilde tahliyeleri yapılan vatandaşlar, teröristlerin kendilerini zorla evlerinde tuttuğunu dile getirdi. Vatandaşlar, teröristlerin zorla kendilerini evlerinde tutarak, evlerini boşaltmak istemediklerini ve terör örgütü propagandası yaptıklarını söyledi. Vatandaşlar, kendilerini güvenli bölgeye taşıyan güvenlik güçlerini de teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler