Sarp Sınır kapısında kuyruk çilesi

Sarp Sınır kapısında yapılan yenileme çalışmaları sonrasında işlemler yavaşlarken sıra bekleyen tırlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Sarp Sınır kapısında kuyruk çilesi

Sarp Sınır Kapısında sistemde yaşanan aksaklıklar nedeniyle bir haftadır uzun tır kuyruğu var. Sınır kapısı günlerdir sıra bekleyen şoförler için adeta çileye dönüştü.


Gümrük kapısında yapılan yenileme çalışmaları ve sistemsel aksaklıklar geçişlerin yavaşlamasına neden oldu. Sarp Sınır Kapısında işlemlerinin yapılmasını bekleyen yüzlerce tır bulunuyor. Günlerdir uzayan kuyruk bir türlü erimeyince Tır şoförleri de çileden çıktı. Uzayan gümrük işlemleri firmaları da sıkıntıya sokuyor.

YAŞANAN SIKINTILARI ANLATTILAR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile de görüşen nakliyeciler, Sarp Sınır Kapısındaki tadilat nedeniyle geçişlerdeki aksamalar sonucu yaşadıkları zorlukları anlattı.

Başkan Hacısalihoğlu, TTSO meclis üyesi Önder Reis ve bir grup nakliye firması sahibiyle sektörün sorunlarıyla ilgili toplantı yaptı. Yönetim kurulu başkan yardımcıları Coşkun Kahraman ve Erkut Çelebi’nin de katıldığı toplantıda nakliyeciler, Sarp Sınır Kapısında tadilat nedeniyle sadece 1 peronun çalıştığını ve bu nedenle büyük sorun yaşadıklarını belirterek, “Tadilatın zamanlaması yanlış. Şimdi bizi Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı’na yönlendiriyorlar. Bu kış şartlarında oraya ulaşmak çok zor. Yolda buzlanma ve bölgede yoğun kar yağışı var. Sarp’taki tadilatın yaz aylarında yapılması gerekirdi ancak zamanlamayı yanlış yaptılar. Şimdi bir araç neredeyse 8-9 gün bekliyor. Birçok şoför şartlar nedeniyle işi bıraktı. Gürcistan tarafında da çeşitli sorunlar yaşıyoruz. Sarp Sınır Kapısının en azından tadilat süresince 7/24 esasına göre çalışmasını istiyoruz. Bu sorunlar nedeniyle Türkiye’nin ihracatı etkileniyor” dediler.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Sarp kapısında yaşanan sorunların zaman zaman kendilerine iletildiğini vurgulayarak, sorunların çözümü için gerekli girişimleri yapacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler