Sani Şener TÜYİD Zirvesi’nde konuştu

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, şirket yönetiminde yer almayan hissedarların haklarının korunmasının, şeffaf ve tutarlı bir iletişimin önemini vurguladı.

Sani Şener TÜYİD Zirvesi’nde konuştu
Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen zirve, “Yatırımcı İlişkilerini Yeniden Kodlamak: İvme Kazanma Zamanı” başlığıyla gerçekleştirildi. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “CEO’ların gözüyle yatırımcı ilişkilerinin katma değeri” başlıklı ilk oturumda konuştu.

Şener panelde yaptığı konuşmada “Şirketin CEO’su olarak Yönetim Kurulu’na karşı sorumluluğumuz var, ancak Yönetim Kurulu’nda temsil edilmeyen kurumsal ve bireysel yatırımcılarımız da şirketimizin ortağı, onlara karşı da sorumluluklarımız var. TAV’da halka açıklık oranımız yüzde 44 seviyesinde ve binlerce yatırımcımız bulunuyor. Şirketin bilinirliği, adil değerinde işlem görmesi, Borsa’daki işlem hacmi ve yatırım yapan hissedar sayısının artmasında aktif yatırımcı ilişkileri stratejimizin olması çok önemli” dedi.

Moderatörlüğünü TÜYİD Onursal Üyesi Funda Güngör Akpınar’ın gerçekleştirdiği panelde Şener’in yanı sıra Türk Telekom CEO’su Paul Doany, Garanti Bankası CEO’su Fuat Erbil ve Anadolu Grubu CEO’su Hurşit Zorlu yer aldı.

Türkiye’nin önde gelen 60 şirketinin üye olduğu TÜYİD ortak bir platform yaratarak mesleki bilgi üretmek ve yatırımcı ilişkileri uygulamalarında dünya standartlarına ulaşmak amacıyla çalışıyor. Derneğin 2017-2019 döneminde yönetim kurulu başkanlığını TAV Havalimanları Yatırımcı İlişkileri Direktörü Nursel İlgen yürütüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler