Sanatçılara operasyon anayasayı değiştirtti

 TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun dünkü toplantısında, partilerin “kırmızı çizgilerimiz” dediği maddeleri masaya yatırma kararı aldı.  Komisyonda “Sağlık Hakkı” maddesinde yer alan “her kadın üreme sağlığı ve doğurganlık hakları konusunda ücretsiz hizme

Sanatçılara operasyon anayasayı değiştirtti

 TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun dünkü toplantısında, partilerin “kırmızı çizgilerimiz” dediği maddeleri masaya yatırma kararı aldı.  Komisyonda “Sağlık Hakkı” maddesinde yer alan “her kadın üreme sağlığı ve doğurganlık hakları konusunda ücretsiz hizmet alma hakkına sahiptir” fıkrası “kürtaj” ve “üç çocuk” tartışmasına yol açtı. Tartışmaların ardından “doğurmama” hakkı ancak maddenin gerekçesinde bir ibare olarak geçmesi kararlaştırıldı.

Komisyonda “Devlet temel sağlık hizmetlerini ücretsiz sağlar” ifadesi de anayasaya ilk kez konuldu. Ergenekon, Balyoz ve KCK davaları süreci ve son olarak sanatçılara yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda yapılan haberler, anayasanın “Basın Özgürlüğü” maddesinde değişikliğe gidilmesine yol açtı.

Masumiyet karinesi
Üyeler Ergenekon ve KCK davalarında daha soruşturma devam ederken yapılan haberlerle insanların suçlu ilan edildiğini, bunun son örneğinin sanatçılara yönelik uyuşturucu operasyonunda yaşandığını kaydetti.  Tartışmaların ardından “Basın Özgürlüğü” maddesine, “Basın yayın kuruluşları mahkemelerin bağımsızlığı ve masumiyet karinesini zedeleyecek biçimde yayın yapamaz”  fıkrası eklendi. Böylece  basın kuruluşları, masumiyet karinesini zedeleyici haber yapamayacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem