Samsung'dan devrim gibi yenilik

Akıllı cihazlardaki pil ömrünü artırmak adına çalışmalar yaptığı bilinen Samsung, bu alanda yaptığı deneyler ve araştırmalar sonucunda yeni bir teknoloji geliştirerek pil ömrünü 2 katına çıkararak 21 saat dayanıklı piller üretmeyi hedefliyorBu amaç doğrul

Samsung'dan devrim gibi yenilik

Akıllı cihazlardaki pil ömrünü artırmak adına çalışmalar yaptığı bilinen Samsung, bu alanda yaptığı deneyler ve araştırmalar sonucunda yeni bir teknoloji geliştirerek pil ömrünü 2 katına çıkararak 21 saat dayanıklı piller üretmeyi hedefliyor

Bu amaç doğrultusunda silikon bazlı anottan yararlanan Güney Kore merkezli teknoloji devi, pilin üzerine ince bir tabaka halinde grafen yerleştirilerek pilin kullanım ömrünü uzatmayı planlıyor.

Araştırmacıların gözlemlerine göre şu anda 12 saat kullanılan akıllı telefonlar bu yeni pil teknolojisi sayesinde 21 saat kullanılabilecek.

Ancak hala Ar-Ge aşamasında olan bu teknolojiyi yakın zamanda Samsung cihazlarda görmek pek mümkün görünmüyor.
 

Deneylerin başarılı sonuç vermesi durumunda önümüzdeki yıllarda kullanıma girebileceği belirtilen bu teknolojinin Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S7'de karşımıza çıkabileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler