Samsun'da tefecilere operasyon

 Tefecilere yönelik yapılan operasyonla ilgili Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı.Açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından muhtelif şikayetlere konu olan tefecilik faaliyetleri ve bu faaliyetler kapsamında suç işlemek amacıyla ör

Samsun'da tefecilere operasyon

 Tefecilere yönelik yapılan operasyonla ilgili Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından muhtelif şikayetlere konu olan tefecilik faaliyetleri ve bu faaliyetler kapsamında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, bu örgüte üye olma ve yağma suçlarına ilişkin olarak soruşturma yapıldığı bildirildi.

Yaklaşık 3 aylık bir takip sonucu soruşturmanın sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan muhtelif tarihli kararlar doğrultusunda gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 aydır sürdürülen teknik ve fiziki takip işlemleri neticesinde 21 Nisan 2015 günü,  saat 06.00 itibari ile Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı doğrultusunda İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince operasyon başlatılmış olup, bu kapsamda 46 adreste arama yapıldı."

Operasyon kapsamında 27 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Aramalar neticesinde suç delili olabilecek vasıfta kilitli kasalarda muhafaza olunan çok miktarda açık senet, borçlular listesi, para, ruhsatlı olup olmadıkları hususunda tespit çalışmaları süren 5 tabanca, 14 av tüfeği ve diğer delilere el konulmuştur. Arama faaliyetleri halen sürdürülmektedir. Toplanan delillerin tasnif işlemlerine aramaların tamamlanmasının ardından başlanacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler