Samsun'da Hayvancılığa Büyük Destek

Samsun'un Terme Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce, Doğu Karadeniz Kalkınma Projeleri (DOKAP) hibe destekleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. İlçe müdürlüğü konferans salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına İlçe Müdürü Tuncay Demir

Samsun'da Hayvancılığa Büyük Destek

Samsun'un Terme Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce, Doğu Karadeniz Kalkınma Projeleri (DOKAP) hibe destekleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İlçe müdürlüğü konferans salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına İlçe Müdürü Tuncay Demir, muhtarlar, oda temsilcileri, üretici birlikleri ve hayvan yetiştiricileri ve çiftçiler katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tuncay Demir, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamındaki illerde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesine yönelik 2016 yılı başvurularının devam ettiğini belirterek, "Proje dahilinde büyükbaş hayvancılık için en az 10 baş anaç, en çok 49 baş anaç kapasiteli, küçükbaş hayvancılık için ise en az 100 baş anaç, en çok 200 baş anaç kapasiteli yeni ahır ve ağıl yapımı ile mevcut büyükbaş ve küçükbaş işletmelerin yeni ahır ve ağıl yapımı için proje bedeli üzerinden yüzde 50 hibe desteğinden yararlanabilmektedir" dedi.

Daha sonrasında proje hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Serdar Karaoğlu, hayvancılığın geliştirilmesini amaçlayan proje ile ilgili İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçelerde çiftçilere yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantıları yapıldığını söyledi. 2014 yılında uygulamaya konulan Doğu Karadeniz Projesi kapsamında mevcut büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için ahır-ağıl tadilatına veya yeni ahır-ağıl yapımına yüzde 50 hibe desteği ile yaklaşık 150 bin liraya kadar hibe verileceğini ifade eden Karaoğlu, "Proje 2018 yılına kadar devam edecek. Projeden yararlanmak isteyen yatırımcılarımız 31 Mart 2016 tarihi mesai bitimine kadar İl Müdürlüğümüze gelerek başvuru yapabilirler" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı soru-cevap kısmı ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem