Şamil Tayyar'dan şok iddia!

İstihbarat belgelerine dayanarak yazdığı kitaplarla kamuoyunda ses getiren Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Ankara'daki faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ü

Şamil Tayyar'dan şok iddia!

İstihbarat belgelerine dayanarak yazdığı kitaplarla kamuoyunda ses getiren Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Ankara'daki faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ün, savcılık ifadesinde, bir dönem Diyarbakır ve çevresinde kullanılan ve kod adı "Yeşil" olan Mahmut Yıldırım için "Yaşadığını zannetmiyorum" sözleri üzerine çarpıcı açıklamada bulundu.

Tayyar, emekli bir binbaşının kendisine gelerek Yeşil'in yaşadığını ve Sakarya'da yemek yediği bilgisini verdiğini açıkladı. Tayyar, büyük bir ilin valisinin, doğuda bir ilde vali yardımcılığı yaparken garnizon komutanının "Yeşil yaşıyor, estetik ameliyatı oldu" bilgisini verdiğini, valinin de bu bilgiyi kendisine aktardığını belirtti. "Ankara'da ve Antalya'da yaşadığını söyleyenler var" diyen Tayyar, Yeşil'in öldüğünü sadece kullananların söylemesinin ilginç olduğunu kaydetti.

Tayyar, Milliyet'in Eymür'ün savcılık ifadelerine dayanarak manşetine taşıdığı, "İlk soru Yeşil yaşıyor mu?" haberi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. TBMM kulisinde konuşan Tayyar, emekli bir binbaşının kendisine gelerek Yeşil'in yaşadığını dile getirirken, "Yeşil'le daha önce tanıyorlarmış. Sakarya'da oturup yemek yemişler. Geçmişi yadetmişler. 'Yüzü biraz değişmiş' dedi. Herhalde estetik olmuş belirgin bir değişiklik yok" diye konuştu. Yeşil'in yaşadığına ilişkin ikinci bir olayı da anlatan Tayyar, "Büyük bir ilin valisi bir dönem Doğa'da küçük bir ilde vali yardımcısı olarak görev yaparken garnizon komutanının kendisine gelip, Yeşil'in yaşadığını, estetik ameliyeti yaptırdığı bilgisini vermiş" diye konuştu. Tayyar, "Peki sizce Yeşil yaşıyor mu" sorusuna şu yanıtı verdi:

Ankara'da olduğunu söylüyorlar

"Yeşil 1994'e kadar JİTEM tarafından kullanıldı. 1994'te Mehmet Eymür aracılığıyla MİT'e transfer oldu. 1994-1996 arasıda MİT tarafından kullanıldı. 1996'dan sonra Yeşil ortadan kayboldu. Öldüğünü veya yaşadığına dair sağlam bir ipucu yok. Ölmüş de olabilir yaşıyor da. Yüzde 50 yüzde 50. Ancak bizimle görüşen bazı isimler de yaşadığı şeklinde anılarını anlattılar. Ankara'da olduğunu söyleyen var, Antalya'da olduğunu söyleyen de var. Yeşil'in oğlu bir kitap yazdı. O yayınevinden Yeşil'in oğlu ile irtibat kuran arkadaşlarla konuştuğumda, çocuktan babasının yaşadığı izlenimini almışlar. Çocukta bir özgüven var, sanki yaşıyormuş gibi bir izlenim bırakmış yayınevindeki arkadaşlarda."

Kullananlar öldüğünü söylüyor

Tayyar, sadece kullananların Yeşil'in öldüğünü söylediğine dikkat çekerek, "Yeşil'i kullananlar öldüğünü söylüyor. O ilginç geldi bana. İzini kaybettirmek için de olabilir, bilemiyorum. Belki de gerçekten ölmüş olabilir. İnsanın gerçekten kafasına takılıyor. Bu kadar çok şey bilen ve bir çok operasyonda kullanılmış bir ismi sağ bırakırlar mı, oda soru işareti..." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler