"Salla başı al maaşı" dönemi bitiyor

 Bundan böyle "salla başı al maaşı" dönemi bitiyor. Yeni düzenlemeleri Faruk Çelik canlı yayında anlattı. Yeni kamu personel rejiminde en temel düzenleme olarak "verimlilik" ilkesi getirilecek. Çalışma Bakanı Faruk Çelik "salla başı al maaşı döneminin" bi

"Salla başı al maaşı" dönemi bitiyor

 

Bundan böyle "salla başı al maaşı" dönemi bitiyor. Yeni düzenlemeleri Faruk Çelik canlı yayında anlattı.
 
Yeni kamu personel rejiminde en temel düzenleme olarak "verimlilik" ilkesi getirilecek. Çalışma Bakanı Faruk Çelik "salla başı al maaşı döneminin" biteceğini canlı yayında anlattı.
 
Yeni personel rejiminde memur için kötü haber "işten çıkarmalara" maruz kalacaklarıyla ilgili...
 
İşte yeni düzenleme;
 
-Memurun iş güvencesi ortadan kaldırılacak. Böylece memurların da işçiler gibi işten çıkarılmaları mümkün olacak.
 
-Memur maaşları da sadece "katsayı-gösterge", "derece-kademe" sisteminden ibaret olmayacak. Yeni sistemde memurların maaşlarında da performans kriteri geçerli kılınacak.
 
ÇOK ÇALIŞANA ÇOK AZ ÇALIŞANA AZ
Memurun verimliliği ölçülerek çok çalışanın çok, az çalışanın az maaş alması sağlanacak.
 
Yeni sistemde idarenin görevden alma ve görev yeri değiştirme insiyatifini kullanma şartları genişletilirken, görev yeri değiştirilen bürokratın mahkeme kararıyla geri dönmesinin yolu sınırlandırılacak.
 
Hükümetlerin kendi kadrosuyla çalışabilmesi için "sözleşmeli" uygulaması da yaygınlaştırılacak.
 
CANLI YAYINDA ANLATTI
Yeni kamu personel rejiminin ilk sinyalleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından Bursa'da katıldığı bir yerel TV programında verildi. Çelik yeni sistemin ana hatlarını şöyle anlattı:
 
OTURARAK MAAŞ ALMA BİTİYOR
"Verimli kamu çalışanlarından oluşan bir yapı kuracağız. Verimli personelle verimsiz personel arasında bir fark getireceğiz. Soruyorum size, bir personel, 8 saat boyunca nefes almadan çalışacak, bir diğeri de oturarak aynı maaşı alacak. Bu işten ne anladık biz?"
 
NİTELİKLİ DAĞILIM
"Nitelikli memur hep İstanbul'da Ankara'da ve Bursa'da mı olsun? Neden Edirne'de, Diyarbakır'da veya Erzurum'da olmasın? Bu ciddi sorun. Mevcut yasa, bölgeler arası hizmet farklılıkları doğuruyor. Ayrıca bir diğer sorun da üst düzey bürokraside. Mesela ben bakan olarak, istediğim genel müdür veya müsteşarla çalışamayacak mıyım?"
 
DEVLETE KAPAĞI ATTIK DEVRİ BİTİYOR
"Şimdi siz kamu çalışanısınız diyelim ve nasıl olsa devlete kapağı attık anlayışındasınız. 25 yılınız da garanti olduğu için suya sabuna hiç dokunmadan idare edelim düşüncesindesiniz. Dünyanın neresinde üretmeyen bir insanı çalıştırırlar? Ha devlette çalıştıralım diyorlar.
 
Oysa ki biz devleti batırmak için değil var etmek için varız. Biz verimliliği esas alan sistemin çalışmasını yapıyoruz. 3 milyon memurdan daha fazla verim almanın yollarını arayacağız. Hani çok maaş istiyoruz veya maaş az diyoruz ya. İşte öyle bir sistem getireceğiz ki çok üretene çok maaş üretmeyene de düşük maaş alsın istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem