Saliha Cabadak serbest bırakıldı

Evinde her biri 2.5 kilo olan 3 adet zaman ayarlı bomba bulunan Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Saliha Cabadak çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Saliha Cabadak serbest bırakıldı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, evinde yapılan aramalar sırasında her biri 2.5 kilogram ağırlığında olan 3 adet zaman ayarlı bomba bulunan BDP'li Belediye Başkan Yardımcısı Saliha Cabadak, bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat olayları nedeniyle Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde operasyon başlatan polis, 16 Şubat'ta ;BDP'li Belediye Başkan Yardımcısı Saliha Cabadak'ın evinde ;arama yaptı. Yapılan aramalar sonrasında, her biri 2.5 kilogram ağırlığında 3 adet zaman ayarlı bombadan oluşan toplam 7.5 kilogramlık tahrip gücü yüksek patlayıcı bulundu. Bomba üzerinde yapılan ilk incelemede içine yüksek güçte patlayıcı madde ile 5 x 5 ebadlarında ve küp biçiminde 200 metal parça yerleştirildiği tespit edilmişti.

Bombaların üzerine 'Başarılar' anlamına gelen Kürtçe olarak, 'Serkeftin' yazılı not bulan polis, BDP'li Belediye Başkan Yardımcısı Saliha Cabadak ve ağabeyi Derviş Cabadak'ı gözaltına almıştı.

Emniyette sorgulamaları tamamlanan Cabadak kardeşler, bugün Nusaybin Adliyesi'ne çıkarıldı. Savcılıkta ifade veren Cabadak kardeşlerden Belediye Başkan Yardımcısı Saliha Cabadak, Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakılırken, ağabey Derviş Cabadak, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Nöbetçi mahkemede ifadesi alınan Derviş Cabadak, terör örgütü üyesi adına evinde patlayı madde ve bomba bulundurmak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Saliha Cabadak, Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldıktan sonra Hükümet Konağı önünde kalabalık bir partili gurubu tarafından karşılandı. Partililer, serbest kalan Cabadak'a sarılarak sevgi gösterisinde bulundu.

BDP İlçe Başkanı Ayten Kahraman Cabadak'ın bırakılmasından sonra hükümet konağı önünde bir açıklama yaparak, "Belediye Başkan Yardımcımız Saliha Cabadak'ın suçsuz olduğunu biliyorduk. Bu gibi baskınlar daha önceden tespit edilerek, suçu sabit olan zanlıların gözaltına alınması gerekir. Basında, 'bombacı başkan' başlıklı çıkan haberleri yapan medya kuruluşlarını da kınıyorum" dedi.

Yapılan konuşmadan sonra Başkan Yardımcısı Cabadak, ve partililer olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem