Saldırıyı PKK'lı bir grup üstlendi

Kastamonu valisi yaptığı açıklamada, Başbakan'ın konvoyuna yapılan saldırıyı PKK'lı bir grubun üstlendiğini söyledi.Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, 1 polis memurunun şehit olduğu, 1 polis memurunun da yaralandığı saldırıyla ilgili değerlendirmesinin 'Baş

Saldırıyı PKK'lı bir grup üstlendi

Kastamonu valisi yaptığı açıklamada, Başbakan'ın konvoyuna yapılan saldırıyı PKK'lı bir grubun üstlendiğini söyledi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, 1 polis memurunun şehit olduğu, 1 polis memurunun da yaralandığı saldırıyla ilgili değerlendirmesinin 'Başbakan'ın konvoyu niyeti ve bilgisiyle olmadığı' şeklinde olduğunu söyledi. Başbakan'ın konvoyuna yapılan saldırının terör örgütünün Karadeniz'de sesini duyurmak için eylem yapma isteğine denk gelmiş olabileceğini kaydetti.

Vali Bektaş, düzenlediği basın toplantısında, "Ilgaz'da olan nedir diye sorulduğunda bunun bir terör olayı olduğunu söyleyebiliriz. " diyerek, şöyle konuştu: "Son haftalarda sık sık gündeme geldiği gibi terör örgütünün Karadeniz açılımı çerçevesinde Giresun, Ordu, Sinop, Boyabat ve yavaş yavaş Kastamonu'ya ulaşan bazı hareketlenmeler olduğunu biliyorduk. Bize ulaşan bilgiler 5 -6 kişilik terörist grup Sinop, Çorum ve Kastamonu'da muhtelif yerlerde görüntü veriyor. Geçen Boyabat'ta eyleme teşebbüs ettiler. Dünkü eylemi de aynı grubun üstlendiğini biliyoruz. Dünkü eylem kamuoyuna, 'Başbakan'ın konvoyuna saldırı' şeklinde yansıdı. Ama bizim değerlendirmemiz, bu olayın Başbakan'ın konvoyu niyeti ve bilgisiyle olmadığı şeklinde. Biz bu grubun niyetinden, amacından, hareketlenmesinden haberdardık. Grubun sesini duyurmak için polise karşı bir eylem yapmaktı. Eylemin oluş şekli de bize bunu doğruluyor. Eğer Başbakan'ın konvoyu bilgisi ve amacıyla hareket edilmiş olsaydı daha farklı şekilde organizasyonlara imkanları vardı. Bunu yapmadılar. Amaçlarının bu olmadığını değerlendiriyorum. Konvoy geçeceği bilgilerinin olmadığını da değerlendiriyorum. O sadece bir denkti. Onlar orada bir bekleyişe geçmişler ve bir polis aracı bekliyorlardı. İlk gördükleri trafik polisi aracını silahla taradılar. Önce aracın şoförünü hedefleyerek atış yaptılar. Şoför ilk aldığı ateş ile yaralandı. Devre dışı kaldı. Yanındaki polis Metin Kuş yaralı olmasına rağmen teröristlere cevap veriyor. Teröristler yaralı polis cevap veremeden kaçıyorlar. Orman içinde kayboluyorlar. "

Vali Bektaş, sözlerine şöyle devam etti: "Bir şehidimiz var. Bir yavrumuz yetim kaldı, bir kızımız dul kaldı, acımız gerçekten büyük. Kastamonu'da böyle bir olayın, bayram olabilecek bir güne denk gelmesi gerçekten çok onursuz bir sürpriz. Ama bu bir sürpriz, bizim değerlendirmemiz bu. "

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem