Saldırıda Hasip Kaplan iddiası!

Irak sınırındaki olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunduğu sırada saldıraya uğrayan Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a yönelik saldırının arkasından ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.Saldırıya ilişkin 5 kişi gözaltına alınırken, polis

Saldırıda Hasip Kaplan iddiası!

Irak sınırındaki olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunduğu sırada saldıraya uğrayan Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a yönelik saldırının arkasından ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

Saldırıya ilişkin 5 kişi gözaltına alınırken, polisin ifadelerine başvurduğu tanıklar BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın çevrede bulunan gençleri Kaymakam Yavuz aleyhine kışkırttığını öne sürdü. Uludere İlçesine bağlı Şenoba Belediye Başkanı Sabri Babat ile 5 vatandaş da "halkı kışkırttığı" gerekçesiyle Kaplan hakkında Uludere Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şırnak Valiliği de yazılı bir açıklama yaparak saldırı olayının faillerinin tespitine yönelik çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek "Bu şahısları yönlendiren karanlık odakların deşifre edilerek adalete teslim edilmesine yönelik çalışmalar sürdürülmekte olup sonuçları en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır" dedi.

5 GÖZALTI

, Şırnak Emniyetinin başlattığı soruşturmada Uludere Kaymakamı Naif Yavuz ile beraberindeki heyete saldırdığı iddiası ile H.B., T.B., G.Ö., F.B. ve L.A. gözaltına alındı. İsmi gizli tutulan bir tanık, "Kaymakam Yavuz halı sahada 'Katil Erdoğan' pankartını görünce 'Neden bunlar asıldı?' diye sordu. Bazıları bunu Hasip Kaplan'a iletmiş. Bu gelişme üzerine Kaplan yanında bulunan gençleri 'Kaymakam'ı kaçırmayın. Dün 35 kişiyi öldürttü. Bugün taziyeye gelmiş' sözleri ile tahrik etti" şeklinde ifade verdi. Olayın yakın şahitlerinden bir kişi de Kaymakam Yavuz'la birlikte taziye için geldikleri halı sahada BDP milletvekili Hasip Kaplan'ın da bulunduğunu belirterek, şöyle dedi: "Kaymakam bey taziye için Bakanların geleceğini ve olay çıkmamasını istedi. Ancak Hasip Kaplan 'Ben bakanların gelmesini istemiyorum. Kesinlikle bu çadıra girmesinler yoksa olay çıkarırız' dedi. Bu sırada A.Ö. isimli, vefat edenlerden birinin yakını gelerek Hasip Kaplan'a 'Biz senin dediğini yaptık. PKK bayraklarını astık. Tabutların üstüne koyduk. Sende bizim dediğimizi yap. Olay çıkarma kargaşa olmasın" dedi. Ancak, Kaplan, 'Ben sizin dediğinizi yapmayacağım' diye ters çıktı." Tanığın anlattıklarına göre A.Ö., Kaymakam Yavuz ile Hasip Kaplan arasında gidip gelerek bakanların taziyeye gelmesi için çalıştı. Ancak iddiaya göre Hasip Kaplan olay çıkartacaklarını söyleyerek çadırdan çıktı. 

"ÖLDÜRECEĞİZ"

Aynı tanık ifadesinde, Kaymakam Yavuz'un bakanların A.Ö.'nün evinde ağırlanması teklifi kabul edilince Hasip Kaplan, Uzungeçit Belediye Başkanı ve üç kişi ile birlikte dışarı çıktı. Daha sonra Kaymakam Yavuz dışarı çıkınca kalabalığın içinden biri 'saldırın' diye bağırdı. Aynı tanık Kaymakam Yavuz benzinliğe sığındıktan sonra kalabalıktan bazı isimlerin Kaymakamı öldüreceklerini söylediğini duyduğunu belirtti. Polis olayda bir başka tanığın daha ifadesine başvurdu. Görgü tanığı "Kaymakam Yavuz halı sahada 'Katil Erdoğan' pankartını görünce 'Neden bunlar asıldı?' diye sordu. Bazıları bunu Hasip Kaplan'a iletmiş. Kaplan'da 'gençler bu konuda çok dolu. Kimse onları durduramaz. Ben olacaklardan sorumlu değilim' dedi" şeklinde ifade verdi. Kaplan'ın bakanlar gelince olay çıkacağını defalarca tekrarladığını anlatan aynı tanık A.Ö.'nün evine taziyeye gitme kararı alındıktan sonra bir yakınının yanına gelerek dışarıda bekleyen gençlerin taş ve sopalar aldığını hata bazılarının şişelere benzin doldurduğunu söylediğini anlattı.

Tanık ifadesinde, saldırı olayının organizatörünün Hasip Kaplan ve İrfan Enç (BDP'li İl Genel Meclisi üyesi, Ortasu köyünde yaşıyor) olduğunu ileri sürdü. Olay sonrası ifadesi alınan üçüncü görgü tanığı, "Kaymakam Bey'in arkasından dışarıya çıkmak için ayağa kalktık. Ben biraz ilerlediğimde Hasip Kaplan'ın yanına gelmiş bulundum. Kaplan yanında bulunan gençlere 'Kaymakam'ı kaçırmayın. Dün 35 kişiyi öldürttü. Bugün taziyeye gelmiş' dediğini duydum" derken, dördüncü tanık olaylar esnasında Hasip Kaplan'ın yanında bulunan kişilere 'Kaymakam buradan sağ çıkmasın' şeklinde ifadelerde bulunduğunun halk arasında konuşulduğunu söyledi.

SALDIRGANLARIN ULUDERE İLE BAĞLANTISI

Öte yandan Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a saldırıyla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 2'sinin Uludere'de hiçbir yakınının olmadığı ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler