Saldırı Öcalan'a inat yapıldı!

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Silvan'da yaşanan elim olay için düğmeye basan terör örgütü PKK içinde 'şahinler' olarak bilinen bir grup.Cemil Bayık ve Mustafa Karasu "Yüreklere öyle bir ateş bırakın ki izi silinmesin. Örgüt için yeni bir süreç ba

Saldırı Öcalan'a inat yapıldı!

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Silvan'da yaşanan elim olay için düğmeye basan terör örgütü PKK içinde 'şahinler' olarak bilinen bir grup.Cemil Bayık ve Mustafa Karasu "Yüreklere öyle bir ateş bırakın ki izi silinmesin. Örgüt için yeni bir süreç başlayacak" talimatı verdi.

İZİ SİLİNMESİN

Diyarbakır'da askere saldırı emrinin terör örgütü PKK içinde 'Şahinler" veya "Derinciler de olarak isimlendirilen Ankaralılar Grubu tarafından verildiği ortaya çıktı. Bu grubun önemli isimlerinden Cemil Bayık ve Mustafa Karasu'nun "Yüreklere öyle bir ateş bırakın ki izi silinmesin" şeklinde talimat verdiği belirtildi. İstihbarat birimleri tarafından hazırlanan raporlara göre terör örgütü PKK, 9 Temmuz'da Lice'de 2'si asker 3 kişinin kaçırılmasını büyük bir saldırı yapmak için koz olarak kullandı. Askerin sürekli olarak arazide kalmasının sağlandığı ve bölgede sıcaklığın en yüksek olduğu bir saatte saldırı gerçekleştirildi.

ÖCALAN'A İNAT YAPILDI

Terör örgütü PKK içindeki Ankaralılar Grubu'nun, Abdullah Öcalan'ın 8 Temmuz'da kamuoyuna açıklanan ve eylemsizliğin devamını sağlamak için kullandığı "15 Temmuz tarihinin bir hükmü kalmadı" şeklindeki sözlerini boşa çıkarmak için eylemi özellikle 15 Temmuz'dan önce gerçekleştirdiği belirtiliyor.

KCK davalılarının sersest bırakılması için BDP'li vekillere yemin etmeyin baskısı uygulayan grup CHP'nin de Meclis'e gitmemesini de fırsat bilerek militanlarına saldırı emri verdi.

Kaçırılan 2'si asker biri sağlık görevlisi 3 kişiyi ise koz olarak kullandılar.TSK'nın operasyonlara başlamasında sonra ise 'askeri arazide tutun' emrini verdiler.

Cemil Bayık ve Mustafa Karasu'nun saldırının gerçekleşmesinden kısa bir süre önce "Yüreklere öyle bir ateş bırakın ki izi silinmesin. Bu eylem örgüt için yeni bir süreci de beraberinde getirecektir" talimatını verdiği belirtildi.

Jandarma timlerinin mola verdiği saatlerde başlatılan saldırı ile birlikte ilk etapta 2 asker şehit oldu. PKK'nın timleri 2 cepheden kıskaca aldığı belirtildi. Uzun namlulu silahlarla başlayan saldırı daha sonra el bombası ve roketatarlarla devam etti.

ORTALARDA GÖZÜKMEYİN

Saldırı sonrasında terör örgütü PKK militanları 9 ölü bırakarak kaçtı. Saldırıyı gerçekleşen terör örgütü PKK'lıların sayılarının 35-40 dolayında olduğu tahmin ediliyor. Saldırı sonrasında bir başka bölgede PKK militanlarının "Askere büyük darbe verildi, büyük bir eylem oldu. Ortalıkta gözükmeyin!" sözleri de telsiz konuşmalarına takıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem