Saldırı emrini yine o vermiş

Tunceli'de genç komiser ve eşinin şehit düştüğü kalleş saldırının detayları ortaya çıkıyor. Emir, Reşadiye baskınının arkasındaki terörist olan 'Baver' kod adlı Süleyman Şahin'den.Türkiye Munzur Çayı kenarında halı saha maçı yapan polislere yönelik saldır

Saldırı emrini yine o vermiş

Tunceli'de genç komiser ve eşinin şehit düştüğü kalleş saldırının detayları ortaya çıkıyor. Emir, Reşadiye baskınının arkasındaki terörist olan 'Baver' kod adlı Süleyman Şahin'den.

Türkiye Munzur Çayı kenarında halı saha maçı yapan polislere yönelik saldırıda şehit düşen Komiser Cem Kerman (27) ile öğretmen eşi Dilay Turan Kerman'a (26) ağlıyor. 8 polisin yaralandığı kalleş saldırının detayları da ortaya çıkıyor.

İddialara göre saldırıyı 7-8 kişilik bir terörist grup gerçekleştirdi. Emir terör örgütünün sözde Tunceli komutanı 'Baver' kod adlı Süleyman Şahin'den. Kompleksin ön kapısına kadar yaklaşan teröristler uzun namlulu silahlarla, maç yapan polisler, izleyiciler ve güvenlik önlemi alan üç polise rastgele ateş açtı.

Arka bölümdeki tel örgüden yaklaşan bir terörist ise sahanın ortasına el bombası atmak istedi. Ancak yaralı polislerden birisi fark ederek üstüne atladı. Diğer bir polis ise teröristi vurarak öldürdü. Grup otomobille uzaklaştı. Saldırganların şehir merkezinden kırsala kolayca kaçmasını sağlamak için de iki Özel Harekat noktasına başka bir grup tarafından taciz ateşi açıldı.

GEÇEN YIL KUŞATILMIŞTI

Saldırı emrini veren Süleyman Şahin, 2009'da Tokat Reşadiye'de 7 askerin şehit olduğu hain pusunun da arkasındaki isimdi. 2007'ye kadar örgütün İran sorumlusu olduğu biliniyor. Şahin ve beraberindeki 40 PKK'lı geçen yıl kuşatılmıştı. 1'i kadın, 8 terörist ölü ele geçirilmiş ancak o son anda kaçmıştı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen dün yaralı polisleri ziyaret etti. Yaralı memurların sağlık durumları iyi, hayati tehlikeleri bulunmuyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem