Sakalı Şerif ziyarete açıldı

Peygamber Efendimiz (sav) dünyaya gelişinin 1441. yılı dolayısı ile Bayburt Müftülüğü tarafında Trabzon'dan getirilen Sakalı Şerif Merkez Camii'nde ziyarete açıldı. Akşam namazından sonra Mevlid-i Şerif okundu. Bayburt Müftüsü Kemal Aksoy'un yaptığı duada

Sakalı Şerif ziyarete açıldı

Peygamber Efendimiz (sav) dünyaya gelişinin 1441. yılı dolayısı ile Bayburt Müftülüğü tarafında Trabzon'dan getirilen Sakalı Şerif Merkez Camii'nde ziyarete açıldı.

Akşam namazından sonra Mevlid-i Şerif okundu. Bayburt Müftüsü Kemal Aksoy'un yaptığı duadan sonra Sakalı Şerif'in salavatlarla ziyarete açıldı. Sakalı Şerif'i karşılarında görenler heyecanlarına duygularına hakim olamadı. Kış şartlarının ağır geçtiği Bayburt'ta eksi 11 dereceyi bulan soğuk havaya aldırış etmeye coşkulu cemaat camiye sığmayınca dışarıda saf tutup namaz kıldı. Namazın ardında ziyarette açılan sakalı şerifi görmek için oluşan kalabalık izdihama neden oldu.

Kısa bir açıklama yapan Müftü Kemal Aksoy Sakalı Şerif'in bir ay boyunca Bayburt'ta bütün camilerde dolaştırılarak vatandaşların ziyaretine açık kalacağını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem