Sahte polise Emniyet müdürü şoku!

Adana'da sahte polis, rastgele telefonla arayıp, PKK tehdidiyle dolandırmaya kalkıştığı kişi, o sırada emniyet müdürünün yanında olunca yakayı ele verdi. Edinile bilgiye göre, bir kişi PKK tehdidiyle para dolandırmak için rastgele telefon numarası çevirdi

Sahte polise Emniyet müdürü şoku!
Adana'da sahte polis, rastgele telefonla arayıp, PKK tehdidiyle dolandırmaya kalkıştığı kişi, o sırada emniyet müdürünün yanında olunca yakayı ele verdi.
 
Edinile bilgiye göre, bir kişi PKK tehdidiyle para dolandırmak için rastgele telefon numarası çevirdi. Telefona Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde yerel gazetede çalışan Ziya Aktaş çıktı. Gazeteci telefonu açtığında Dinar İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yapar’a nezaket ziyaretindeydi. Telefonla arayan şahıs kendisinin polis olduğunu söyleyince olayı fark eden emniyet müdürü Yapar telefonu gazeteciden aldı. Dolandırıcı, karşısındakinin emniyet müdürü olduğunu bilmeden, "Sizin kimlik bilgileriniz bölücü terör örgütü PKK tarafından kullanılarak örgüte para aktarılıyor. Biz bu örgüt üyelerini çökertmek için operasyon başlattık. Siz de operasyona dahilsiniz, ancak bu operasyon için para gerekiyor. Paranız devlet güvencesinde olacak vereceğim hesaba para yatırın sizden 5 bin 500 lira para istiyoruz" dedi. Bunun üzerine emniyet müdürü "Tamam parayı yatıracağım beni kurtarın bu örgütten" diyerek hesap numarasını alıp telefonu kapattı. 
 
Emniyet müdürü Ahmet Yapar telefonu kapattıktan sonra hemen hesap numarasının hangi ilde olduğunu araştırma emrini verdi. Yapılan çalışmada hesabın Adana'da olduğu belirlendi. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ile irtibata geçildi. Emniyet müdürü dolandırıcı ile tekrar irtibata geçerek parayı yatırdığını söyledi. Ancak sadece verdiği hesaba 50 lira yatırdı. Yankesicilik dedektifleri bunu üzerine Adana'da PTT Bank Şubesi'nde sivil olarak beklemeye başladı. Bir süre sonra Ali A. isimli kişi gelerek hesaptan parayı çekerken suçüstü yakalandı. Polis zanlıyı sorguya aldı. Zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
 
Gazeteci Ziya Aktaş ise, kendisinin başına daha önce böyle bir iş gelmediğini o an emniyet müdürünün yanında olmasının büyük bir şans olduğunu belirterek, "Şahıs telefonda kendisinin polis olduğunu söyleyince telefonu emniyet müdürümüz alıp bizzat o görüşte ve dolandırıcının yakalanmasını sağladı. Belki orada olmasam ben de dolandırıcıya inanıp paramı yatırabilirdim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem