"Sahte evraklarla müze yapıldı"

Türk Tarih Kurumu eski başkanı MHP'li Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya ile ilgili iddialarını twitter hesabından dile getirdi. Halaçoğlu, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması için kanun teklifi verdiğini belirterek şöyle konuştu: "Müze yapılması hususunda çıkar

"Sahte evraklarla müze yapıldı"

Türk Tarih Kurumu eski başkanı MHP'li Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya ile ilgili iddialarını twitter hesabından dile getirdi. Halaçoğlu, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması için kanun teklifi verdiğini belirterek şöyle konuştu: "Müze yapılması hususunda çıkarılan 7.11.1934 tarihli kararname sahte. Müze olarak da kullanılmaya devam edebilir. Tıpkı diğer camilerimizin turistlere açık olması gibi. Ayasofya fethin ve hakimiyetin sembolüdür."

Twitter üzerinden kendisine gelen yorumlara da cevap veren Halaçoğlu, şunları söyledi:

"Ayasofya bir semboldür. İstanbul'un fethinin sembolü. İstanbul'la ilgili ABD ve diğer Avrupa liderlerinin beyanlarını görün. Patrikhanenin kullanmasından korkarsanız hiçbir şey yapamazsınız. Zaten bu durumlara düşmemiz hep bu korku değil mi? Böyle bir kanun teklifini kendini Türk gören herkesin desteklemesini beklerdim. Ne yazık ki bazıları bağcıyı dövmeye kalkıyor. Dört halifeyi sayamayan kişilere Ayasofya'nın ibadete açılmasının önemini nasıl anlatabilirim? Kurtuluş savaşında İstanbul'un neden işgal edildiğini ve bunun Hıristiyan dünyası açısından hangi sebeple önemli olduğunu bilmeyenlere nasıl izah edebilirim."

"MUHATABIM DEĞİLDİR"

Kendine gelen tepkilerdeki rahatsızlığı anladığını kaydeden Halaçoğlu, "Rahatsız olsanız da bunu gerçekleştirmeye çalışacağım. Değer kelimesini bilmeyenler muhatabım değildir. İstanbul fatihlerin bize armağanıdır. Bundan rahatsız olanlar karşı çıkmaya devam edebilir. Türkler olarak buna hakkımız vardır. Hükümet karşı çıkar diye bu tür girişimlerden vaz mı geçelim? Artık bırakın bunları ve kendinizi ifade etmekten çekinmeyin" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem