Şahin'den önemli açıklama!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin 13 askerin şehit olduğu Silvan’daki saldırı sonrasında tabur ve bölük komutanı seviyesinde görevden alma olabileceğini açıkladı.

Şahin'den önemli açıklama!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 13 Mehmetçiğin şehit olduğu 7 askerin de yaralandığı Silvan'daki hain saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı'nın idari olarak görevden alma ve yer değiştirme şeklinde bir uygulamasının olduğunu söyledi. Şahin, uygulamanın tabur ve bölük komutanlığı seviyesinde olduğunu ifade etti. Bakan Şahin'in açıklamasının hemen ardından Jandarma Genel Komutanlığı'nın saldırı sırasında birlikleri yöneten Binbaşı Milbay Şahin ile ismi öğrenilemeyen bir üsteğmenin görev yerinin değiştirdiği bilgisi geldi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'nca Polis Akademisi Gölbaşı Kampüsü'nde düzenlenen 40. Dönem temel Özel Harekat Kursu mezuniyet törenine katılan Bakan Şahin, Silvan'daki terörist saldırısı ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ŞİMDİLİK TABUR SEVİYESİNDE

Şahin, saldırının ardından görevden alınan ya da görev yeri değiştirilen jandarma komutanı olup olmadığı sorusuna "İdari olarak Jandarma Genel Komutanlığı'mızın bu yönde bir uygulaması oldu" şeklinde cevap verdi. Kaç kişinin ve kimlerin görevden alındığının sorulması üzerine ise Şahin, 'sayının önemli olmadığını' kaydetti. Bakan Şahin görevden alma veya yer değiştirme şeklindeki Jandarma Genel Komutanlığı idari uygulamasında 'şimdilik' bölge ve alay komutanı olmadığını dile getirdi. Tabur ve bölük komutanı olup olmadığı sorusuna İdris Naim Şahin, "Olabilir" yanıtını verdi.

Görevden alınan ya da yeri değiştirilen tabur ya da bölük komutanı sayısının kaç olduğuna ilişkin soruya ise Bakan Şahin, "Sayısı önemli değil. Jandarma Genel Komutanlığı'mız tarafından değerlendirilerek, soruşturmaya paralel bir şekilde idari tedbirler alınıyor. Bunun devamı da olabilir, olmayabilir de" şeklinde cevap verdi.

2 SUBAYIN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in bu açıklamasının ardından Jandarma Genel Komutanlığı'nın, bir tabur komutanı binbaşı ve bir bölük komutanı üsteğmeni görevden alarak başka birimlere atadığı öğrenildi. Buna göre, Komutanlık, Silvan'da 13 askerin şehit olduğu terör saldırısına ilişkin olarak müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda olay sırasında birlikleri yöneten Silvan 4. Taktik Jandarma Alay Komutanlığına bağlı taburun komutanı Binbaşı Milbay Şahin'i bu görevinden alarak Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı emrine verdi.

İsmi öğrenilemeyen bölük komutanı bir üsteğmen de il alay komutanlığı emrine verildi. Operasyonu aynı tabura bağlı

1. Bölük Komutanı Üsteğmen Mehmet Emin Karagöz ile 2. Bölük Komutanı Üsteğmen Necmettin Erdoğan yönetmişti. Bu nedenle görev yeri değiştirilen komutanın bu iki isimden biri olabileceği bildirildi.

KARADENİZ ÖZEL BİRİMİ
Öte yandan İçişleri Bakanı Şahin, tören sırasında "Karadeniz Bölgesi'nde görev yapacak özel bir birim oluşturulduğu yönünde bazı bilgiler var. Bu yönde açıklamanız olacak mı?" sorusuna "O yönde çalışmamız var" dedi. Şahin, "Biraz ayrıntı verir misiniz" diyen gazetecilere, "Veremeyiz, çalışmamız sonuçlanınca zaten görülecektir" şeklinde karşılık verdi. Törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise dün mezun olan 318 adayla birlikte özel harekat polisi sayısının 6 bin 618'e yükseldiğini ve bu sayının önümüzdeki süreçte daha da artırılacağını söyledi.

RAPORLAR YARGIYA iNTiKAL EDECEK

PKK'nın 13 askeri şehit edip, 7 askeri yaraladığı Silvan saldırısı sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, İçişleri Bakanlığı'nca saldırının soruşturulması için müfettiş görevlendirmesi kararı almıştı. İçişleri'nin görevlendirdiği müfettişlerce hazırlanan rapor ile Genelkurmay Başkanlığı'nın hazırladığı idari soruşturma raporu dün Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'i kabul ettiği haftalık olağan görüşmede ele alınmıştı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, her iki raporun da yargıya intikal edeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler