Şahin görevini devrederken neler söyledi?

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, görevini yeni Bakan Muammer Güler'e devretti. Şahin görevini devrederken Güler'e, "İnşaallah siz de benim gibi 18 ayda 20 günde değil gönlünüzün istediği zaman ayrılırsınız" dedi.Şahin görevi devir sırasında şunları söyle

Şahin görevini devrederken neler söyledi?

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, görevini yeni Bakan Muammer Güler'e devretti. Şahin görevini devrederken Güler'e, "İnşaallah siz de benim gibi 18 ayda 20 günde değil gönlünüzün istediği zaman ayrılırsınız" dedi.

Şahin görevi devir sırasında şunları söyledi:
 
İçişleri Bakanlığı görevini veren Sayın Başbakanımıza çok samimi duygularla teşekkür etmek istiyorum. Yine görevimi, sayın bakanımıza devri konusunu ifade eden sayın Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza saygılarımı ifade ediyorum. Bizim için bir güven ve mutluluk kaynağıdır.
 
Sayın bakanımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnandığımız başarının sahibi olacağından emin olduğumu ifade ediyorum. Bizler siyasi kimliği olan insanlarız. Milletimizin iradesiyle demokrasinin işlemesinde görev almış kişileriz, milletvekiliyiz. Vekil olarak hangi partiden olursak olsun birinci işimiz Türkiye Cumhuriyeti huzurunda yemin etmektir.
 
Devletin bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğünü koruyacağımıza yemin etmiş kişileriz. O yemini şevkle yapıp ayakları yerden kesilen var mıdır yok mudur bilmiyorum. Bütün personeliyle insanımıza vatandaşlık hizmetlerini sunmak için üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Birlikte mesai yaptığımız bütün arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.
 
"İnşallah gönlünüzün istediği zaman ayrılırsınız"
 
Birlikte omuz omuza görev yaptığımız TSK’ya da şahsım adına çok büyük teşekkür etmek istiyorum. Kim ne derse desin ne yaparsa yapsın elele girdik bu kapılardan el ele ineceğiz bu merdivenlerden. Birlikte yürüyeceğiz, birlikte olacağız. Çok onur duyduğum görevimi sizlere emanet ediyorum. Bu vatanın sevdalısı olarak emrindeyim emrinde olmaya devam edeceğim. Tartışılmasına gönlümde razı olmaz. Bakanlık personeli üzerine düşeni yaptı.
 
İsteyen benim performansımı istediği gibi değerlendirebilir, tartışabilir. Benim için önemli olan sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızdır. İnşaallah siz de benim gibi 18 ayda 20 günde değil gönlünüzün istediği zaman ayrılırsınız. Alnım ak başım dik, içim huzurludur.
 
Görevi devralan Muammer Güler ise bu kapıda çok devir teslimler yaşadığını ancak bugünkünün çok farklı olduğunu söyledi.
 
Güler şunları söyledi:
 
Zaatilinize bakanlığınız sürece yaptığınız başarılı görevleriniz için teşekkür ediyorum. Beni kapıda karşıladığınız için çok teşekkür ediyorum. Ben bu kapıda çok devir teslimler yaşamıştım ama bu farklı oldu. 1972 yılında bir kamu görevinde burada başladım. Başarı bayrağını daha da yukarıya taşımaya çalışacağız.
 
Bakanımızın da desteğini her zaman bekliyoruz. Halkımız bize güveniyor. İnsan odaklı bir yakşalım içinde olacağız. Huzurumuza hep birlikte sahip çıkacağız. Bütün meselemiz vatandaşlarımız arasında hiçbir fark gözetmeksizin onları kucaklamaktır. Terörün beslendiği kaynakları kurutan çözüm odaklı çalışmalara öncelik vereceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler