Şahan Gökbakar hakim karşısına çıktı!

Şahan Gökbakar'ın, kendisini dolandıran iki factoring şirketinden şikayetçi olması üzerine açılan davanın ilk duruşması görüldü.Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, "Recep İvedik 4" filminden payına düşen 25 milyon lirayı alamadığı gerekçesiyle, dağıtım şirketi

Şahan Gökbakar hakim karşısına çıktı!

Şahan Gökbakar'ın, kendisini dolandıran iki factoring şirketinden şikayetçi olması üzerine açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, "Recep İvedik 4" filminden payına düşen 25 milyon lirayı alamadığı gerekçesiyle, dağıtım şirketi Tiglon ve iki factoring şirketi yöneticileri hakkında şikayetçi oldu.

SANIKLAR VE ŞAHAN GÖKBAKAR DURUŞMAYA KATILDI

Şikayet üzerine açılan davanın İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmasına "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Güveni kötüye kullanmak" suçlarından 3'er yıldan 14'er yıla kadar hapisleri istenen tutuksuz sanıklar Mustafa Şahan, Banu Torun, Nilgün Özlem Abalı ve Selim Efe Teoman hazır bulundu. Ünlü komedyen Şahan Gökbakar ve kardeşi Togan Gökbakar ise 'şikayetçi' sıfatıyla duruşmaya katıldı.

"TOPLANAN PARALAR ÖDENMEDİ, ZARARA UĞRADIK"

Şahan Gökbakar, "Filmi yaptıktan sonra dağıtım şirketi olarak Tiglon ile bir anlaşma yaptık. Bu anlaşmada Tiglon, filmin ülke çapında gösterimini gerçekleştirecek, elde edilecek hasılatı da kendi komisyonunu kestikten sonra bize ödeyecekti. Yine bu sözleşmemizde biz herhangi bir temlik işlemi (alacağın devri) yapılmaması konusunda sözleşmeye maddeler ekledik. Daha sonra 'Recep İvedik 4' gösterime girdikten sonra şubat ayı itibarıyla hasılatın toplanıp bize ödenmesi gerekmekteydi. Ancak bu gerçekleştirilmedi. Daha sonra öğrendik ki, biz Tiglon ile sözleşme yapmadan önce Tiglon iki ayrı şirket ile paranın toplanması konusunda anlaşma yapmış. Bu anlaşma sebebiyle toplanan paralar bize ödenmedi. Bu yüzden bir zarara uğradık. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi.

"BİLEREK MAĞDURİYETE SEBEP OLDULAR"

Togan Gökbakar da Tiglon ile sözleşme imzalayan diğer iki firmanın bu durumdan haberdar olmamasının mümkün olmadığını belirterek, "Bilerek bu mağduriyete sebebiyet vermişlerdir. Şikayetçiyim" dedi.

YAPILAN TAHSİL İŞLEMLERİ SONUCU İLGİLİ FİRMALARA ÖDEMELERİ YAPILMIŞTIR

Kimlik tespitinin ardından sanıklar savunmalarını yaptı. Mustafa Şahan, olay tarihinde Deniz Factoring Şirketi'nin hem yönetim kurulu üyesi hem de genel müdürü olduğunu söyleyerek, "Şikayetçi yapım şirketi Çamaşırhane ile Tiglon dağıtım şirketi arasında gerçekleştirilen anlaşmadan savcılık soruşturması aşamasında haberdar oldum. Bizim yapmış olduğumuz işlem, tahsiline aracılık yapmaktır. Yapılan tahsil işlemleri sonucu ilgili firmalara ödemeleri yapılmıştır" dedi. Deniz Factoring Şirketi'nde yönetim kurulu üyesi olduğunu söyleyen sanık Selim Efe Teoman ise söz konusu sözleşmelerle ilgili herhangi bir bilgisi bulunmadığını söyledi.

"TAHSİL ETTİĞİMİZ PARALARI TİGLON'A ÖDEDİK"

Eski adı Tekstil Factoring olan GSD Şirketi'nde çeşitli pozisyonlarda çalıştığını ifade eden sanık Banu Torun ise "2009'da Fida Film'e factoring hizmetleri veriyorduk. Daha sonra, 2012'den itibaren Tiglon firmasına bu hizmetleri sunduk. Tiglon, sinema işletmelerine fatura kesmekteydi. Biz de bu faturaların tahsilatlarını gerçekleştiriyorduk. Olay bundan ibarettir. Atılı suçlarla herhangi bir ilgim yoktur. Tahsil ettiğimiz paraları Tiglon'a ödedik" dedi.

"ATILI SUÇU İŞLEMİŞ DEĞİLİM"

1997'den itibaren Tekstil Factoring'de yöneticilik yaptığını söyleyen sanık Nilgün Özlem Abalı da “Bizim yapmış olduğumuz işlem, Tiglon'un sinema işletmelerine kesmiş olduğu faturaları tahsil edip bu firmaya yatırmaktan ibarettir. Dolayısıyla atılı suçu işlemiş değilim" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşma sonunda Mahkeme, Tiglon firmasının sahibi sanık Murat Akdilek'in İstanbul 63. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dava ile mahkemelerinde görülen dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirilmesine karar verdi. Savunmalarını yapan sanıkların duruşmalardan vareste tutulmalarına karar veren mahkeme, dosya geldikten sonra sanık Murat Akdilek'in dinlenmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

DOLANDIRICILARI ŞEMAYLA DEŞİFRE ETMİŞTİ

Diğer yandan Şahan Gökbakar, kendisini dolandıran iki factoring şirketine tekrar dava açtığını söyleyip Instagram hesabından çizdiği şemanın fotoğrafını paylaşarak dolandırıldığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler