Sagopa Kajmer serbest kaldı

Sagapo Kajmer adıyla bilinen ünlü rap sanatçısı Yunus Özyavuz İngiltere'den yaklaşık 100 adet kenevir tohumu sipariş ettiği iddiasıyla önceki gün İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.Dün Bakırköy

Sagopa Kajmer serbest kaldı

Sagapo Kajmer adıyla bilinen ünlü rap sanatçısı Yunus Özyavuz İngiltere'den yaklaşık 100 adet kenevir tohumu sipariş ettiği iddiasıyla önceki gün İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Dün Bakırköy Adliyesi'ne sevkedilen Özyavuz savcıya verdiği ifadesinin ardından ‘uyuşturucu madde ithal etmek' suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Nöbetçi 8. Sulh Ceza Mahkemesi, Özyavuz'u tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Mahkeme, soruşturma bitene kadar Özyavuz'un adli kontrol altına alınarak her ayın 1. ve 15. günlerinde ikametine en yakın karakolda imza atmasına karar verdi. Mahkeme, ünlü rapçiye yurtdışı çıkış yasağı koydu.

HOBİM BİTKİ YETİŞTİRMEK

Adliyeden kendi gibi rapçi olan ve Kolera ismiyle bilinen eşi Esen Özyavuz ile birlikte çıkan Yunus Özyavuz şunları söyledi:

"Ben tropik bitki yetiştirmeyi seviyorum. Bu benim hobim. Hint kenevirini nereden çıkardınız uydurma o. Sipariş ettiğim tohumlar içinde bazılarının gümrükten geçmesi yasakmış. Benim hatam değil gümrük yasalarıyla ilgil bir şey. Savcılık beni suçsuz buldu."

Sagopa Kajmer gözaltına alındığını hayranlarına gönderdiği twitter mesajında da "Gümrük, ithali yasak eşya getirdiğim için beni şu an misafir ediyor. Birlikte iftar yapıyoruz. Birçok et yiyen çiçek, birçok biber türü tropikal bitki tohumu netten sipariş ettim, başıma bela oldu. Gümrük yasasını okumadan sipariş etmeyin" demişti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler