Sağlıkçılara mahkemeden müjde

Türk Sağlık-Sen'in açtığı bir dava sonucunda sağlıkta riskli birimlere kısmi süreli hizmet verenlerin, çalıştığı sürelerle ilgili ek ödemelerde riskli birim katsayısından yararlanabileceği yönünde karar çıktı.Türk Sağlık-Sen'in açtığı bir dava sonucunda s

Sağlıkçılara mahkemeden müjde

Türk Sağlık-Sen'in açtığı bir dava sonucunda sağlıkta riskli birimlere kısmi süreli hizmet verenlerin, çalıştığı sürelerle ilgili ek ödemelerde riskli birim katsayısından yararlanabileceği yönünde karar çıktı.

Türk Sağlık-Sen'in açtığı bir dava sonucunda sağlıkta riskli birimlere "kısmi süreli" hizmet verenlerin, çalıştığı sürelerle ilgili ek ödemelerde riskli birim katsayısından yararlanabileceği yönünde karar çıktı.

Buna göre  Yozgat Devlet Hastanesinde laboratuvarda görev yapan bir üyenin riskli birime hizmet verdiği sürelerde riskli birim katsayısından yararlandırması talebi ile yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine Türk Sağlık-Sen tarafından dava açıldı.

Davayı görüşen Yozgat İdare Mahkemesinin kararında, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yaptırılmasına Dair Yönetmelik'te riskli birime "kısmi süreli" çalışması durumunda bu sürelerin riskli birim için öngörülen katsayı üzerinde değerlendirileceği bir düzenlemenin yer almadığı belirtildi.

Hakkaniyete aykırı

Kararda riskli birimlerde fiilen çalışmamakla birlikte, görevi gereği riskli birimlerden gelen işlere de bakmak durumunda kalan personele riskli birimler için çalıştığı sürelerle ilgili riskli birim katsayısının uygulanmamasının hakkaniyete aykırı olacağı vurgulandı.

Mahkeme tarafından, söz konusu talebin reddedilmesinde Anayasa'nın eşitlik ilkesi ile hukuka ve hakkaniyete uyarlılık bulunmadığına vurgu yapılarak, ret işleminin iptaline karar verildi.

 Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik ile sağlık tesislerinde özellik arz eden birimler; ameliyathane, yoğun bakım, doğumhane, yenidoğan, süt çocuğu, yanık ünitesi/merkezi, diyaliz, acil servis/poliklinik, kapalı psikiyatri servisleri, AMATEM, çocuk izleme merkezleri, izolasyon odaları, organ ve doku nakli ile kemik iliği nakil üniteleri olarak belirlenirken, bu  birimlerde "fiilen" görev yapan personele özellik arz eden birimler için öngörülen katsayıları üzerinden ek ödeme yapılacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler