Sağlık Meslek Liselilere kötü haber

Müezzinoğlu, "Önümüzdeki yıldan itibaren sağlık meslek liselerine kaydolacak evlatlarımız buradan hemşire olarak mezun olmayacaklar. Hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı olacaklar. Sağlık meslek liselerinden mezun olanlar, ancak üniversitede lisanslarını ta

Sağlık Meslek Liselilere kötü haber
Müezzinoğlu, "Önümüzdeki yıldan itibaren sağlık meslek liselerine kaydolacak evlatlarımız buradan hemşire olarak mezun olmayacaklar. Hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı olacaklar. Sağlık meslek liselerinden mezun olanlar, ancak üniversitede lisanslarını tamamlayınca hemşire, ebe veya sağlık teknikeri olabilecek." dedi.
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine geldi. İkili, burada esnafı ziyaret ederek Kurban Bayramlarını kutladı. Ziyaret esnasında basın mensuplarının sağlık meslek liseleri ile sorularını cevaplayan Müezzinoğlu, "Sağlık meslek liseleri ile ilgili bir düzenleme yaptık. Önümüzdeki yıldan itibaren sağlık meslek liselerine kaydolacak evlatlarımız buradan hemşire olarak mezun olmayacaklar. Hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı olacaklar. Sağlık meslek liselerinden mezun olanlar ancak üniversitede lisanslarını tamamlayınca hemşire, ebe veya sağlık teknikeri olabilecek." dedi.
 
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, bu yıl sağlık meslek liselerine yapılan kayıtlarla 2023 hedeflerinin yakalandığını vurgulayarak, çok anormal taleplerle karşılaştıklarını dile getirdi. Müezzinoğlu, 2011-2012 yılında sağlık meslek liselerinin bütününe 22 bin kayıt olurken bu sene 70 bin kayıt olduğunu aktardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler