Safiye Seymenoğu'ndan polislere kutlama

Ak Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, mesai mefhumu gözetmeden, önemli ve zor bir görevi ifa eden Emniyet Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıl dönümünü kutladığını söyledi. Seymenoğlu, Devletin öncelikli görevinin, va

Safiye Seymenoğu'ndan polislere kutlama
Ak Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, mesai mefhumu gözetmeden, önemli ve zor bir görevi ifa eden Emniyet Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıl dönümünü kutladığını söyledi.
 
Seymenoğlu, Devletin öncelikli görevinin, vatandaşların huzur ve güven içerisinde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak olduğunu bilinmesi gerektiğini belirterek, “Huzurlu, ekonomik kalkınmasını tamamlamış ve refah içerisinde yaşamak için güvenliği sağlamamız şarttır. İşte bu gerçekten hareketle Emniyet Teşkilatımız, her gün değişen ve gelişen şartlara uygun olarak vatandaşlara ‘ iç güvenlik’ hizmetini iyileştirerek sunma çabasını sürdürmektedir.
 
Hükümet olarak hukukun üstünlüğü, sivil katılım ve denetime açıklık, şeffaflık, hesap verebilirlik gibi çağdaş değerleri de kapsayan “zihinsel dönüşüme” önem veriyoruz. Vatandaşı merkeze alan hizmet anlayışı çerçevesinde hedefimiz, toplumun beklenti, ihtiyaç ve taleplerini dikkate alarak, klasik güvenlik yaklaşımları yerine, bireysel özgürlük alanlarını daraltmayacak ve aynı zamanda da kamu düzenini sağlayacak etkili, çağdaş ve bilimsel yeni yöntemlerin uygulamaya konulmasını sağlamaktır. Günümüzde toplumların çağdaşlık düzeyi ile polisiye uygulamalarda insan hak ve özgürlüklerine gösterilen saygı arasında ilişki kurulmaktadır. Bu bilinçten hareketle, ülkemizin demokrasi yolculuğuna önemli katkısı olan Türk Polis Teşkilatının birey hak ve özgürlüklerinin kısıtlayıcısı değil güvencesi konumunda olduğunu bu vesileyle bir kez daha belirtmek isterim.”
 
Seymenoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içerisinde insan haklarına saygılı, Atatürk ilkelerine bağlı, ülkemizin ve devletimizin bekası için yüksek vazife şuuru ile hizmet vermekte olan Türk Polis Teşkilatının 168. Kuruluş Yıldönümünü kutluyorum. Başarı dolu nice yıllar dileğiyle bu kutsal mesleğin ifası sırasında şehit olan mensuplarımıza Allah'tan rahmet, gazi ve emeklilerimiz ile halen görev yapan meslektaşlarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem