Saffet Sancaklı'dan TFF ve Arda Turan'a sert sözler!

MHP Kocaeli Milletvekili ve eski Milli futbolcu Saffet Sancaklı, TBMM'de TFF yönetimini ve gazeteci dövme skandalına imza atan futbolcu Arda Turan'ı ağır sözlerle eleştirdi.

Saffet Sancaklı'dan TFF ve Arda Turan'a sert sözler!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Saffet Sancaklı meclis kürsüsünde Türkiye Futbol Federasyonu'nu ve Arda Turan'ı eleştirdi. Sancaklı, TFF içerisindeki yöneticilerin milli takımı Pensilvanya'ya götürdüğünü söyledi. 


TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Saffet Sancaklı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun iyi yönetilmediğinin altını çizerek zamanında A Milli Takım'a Amerika'da kamp yaptırıldığını, bazı yöneticilerin ve futbolcuların Pensilvanya'ya gittiğini ifade etti.

Sancaklı, TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada, "15 Temmuzda biz Fetullah Gülen cemaatine "terör örgütü" demeye başladık. Ama şurada birkaç sene öncesine kadar şu Millî Takım'ı yönetenler Amerika'da yazın turnuva yaptırıyorlardı, özellikle o turnuvaya katılıyorlardı. New York havaalanından bazı futbolcular bazı yöneticilerle birlikte önce Pensilvanya'ya gidip ondan sonra Millî Takım kampına katılıyorlardı. Hâlâ o arkadaşlardan şu anda bu federasyonun içinde olanlar var. Bu Millî Takım'da oyuncular birbirine silah çekti. Millî Takım kampında oyuncular birbirine silah çeker mi arkadaşlar? Bu ülkede Türk Millî Futbol Takımı'nın oyuncuları birbirine silah çekti." ifadelerini kullandı. 

İşte Saffet Sancaklı'nın TBMM'de yaptığı o konuşma: 

"Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Evet, çevre konusu konuşuluyor, çok hassas bir konu. Zaten konuşmalar yapıldı. Ben tekrar, on beş gün önce sporla, futbolla ilgili yaptığım bir konuşmayla ilgili devam edeceğim çünkü güncel bir konu. Hem iftara doğru vakit de geçer biraz.

Geçen hafta yaptığım konuşmada Futbol Federasyonunun yanlış uygulamalar içerisinde olduğunu, bu yüzden de kulüplerin büyük borç bataklarına girdiğini, iyi yönetilmediğini ve Türk futbolunun artık uçurumun kenarına geldiğini değil de uçurumun içine düştüğünü anlatmıştım. Tabii, belki konuşma biraz sertti burada, Meclis kürsüsünden ama özellikle yaptım. Çünkü normal anlatınca gündem olmuyor, ülke öyle bir hâle geldi ki illa magazinsel veya sert sözlerle söylediğinizde gündem oluyor. Ben bu konuşmayı yaptıktan sonra Futbol Federasyonu Asbaşkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Aşçıoğlu Bey aradı beni, dedi ki: "Saffet Bey, tebrik ederim yaptığınız konuşmadan dolayı." Niye, siz yönetici değil misiniz şu anda dedim. "Evet, yöneticiyim ama biz Türk futbolunu mahvettik, Türk futbolunu zehirledik. Bizim hepimizin istifa etmesi gerekiyor." dedi. Bunu sadece telefonda mı konuşacağız dedim, "Yok, ben demeç de verdim gazeteye." dedi. Eğer kamera varsa gösterebilir: "Türk Futbol Federasyonu Asbaşkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Aşçıoğlu diyor ki: 'Saffet Sancaklı haklıdır, bizim topyekûn istifa edip gitmemiz lazım.'"

Şimdi bunu niye gösterdim? Eğer ki kamuoyunun bu isteği olmasaydı, Türk futbolunun böyle bir sıkıntısı olmasaydı, benim kişilerle bir problemim yok, gelip burada kimseye öyle bir şey demezdim ama bunu devam ettireceğim, bu arkadaşlar da gidecekler, bunların başka çaresi yok. 

MİLLİ TAKIMI FETÖ'YE GÖTÜRENLER HALA GÖREVDE!

Şimdi, tabii, Millî Takım öyle bir yönetiliyor ki… İşte, bu 15 Temmuzda biz Fetullah Gülen cemaatine "terör örgütü" demeye başladık. Ama şurada birkaç sene öncesine kadar şu Millî Takım'ı yönetenler Amerika'da yazın turnuva yaptırıyorlardı, özellikle o turnuvaya katılıyorlardı. New York havaalanından bazı futbolcular bazı yöneticilerle birlikte önce Pensilvanya'ya gidip ondan sonra Millî Takım kampına katılıyorlardı. Hâlâ o arkadaşlardan şu anda bu federasyonun içinde olanlar var. Bu Millî Takım'da oyuncular birbirine silah çekti. Millî Takım kampında oyuncular birbirine silah çeker mi arkadaşlar? Bu ülkede Türk Millî Futbol Takımı'nın oyuncuları birbirine silah çekti.

Geçen sene, hatırlarsınız, bu Avrupa Şampiyonası'nda Arda Turan takım kaptanıydı, bir prim meselesi oldu, 11 ay önceki mesele bu ve Fatih Hoca oradan birkaç tanesini bir daha Millî Takım'a almayacağını söyledi. Haklı olabilir, olmayabilir, onu bilmiyorum. Ardından bir süre geçti, Fatih Hoca Millî Takım'ı açıkladı, dedi ki: "Benim gönlüm istemese de ben bunları Millî Takım'a alıyorum."

ARDA'NIN YAPTIĞI HAREKET KÜLLİYEN YANLIŞTIR

Geçen gün uçakta bir şey oldu en son, gene Arda meselesi. Arda, Türk Millî Takımı'nın gururudur, Türk Millî Takımı'nın kaptanıdır ve Barselona gibi dünya devi olan bir takımda oynamaktadır. Ben şahsen Barselona'nın maçları olduğu zaman hemen televizyonun karşısına geçiyorum, hemen Arda oynuyor mu diye bakıyorum ve heyecanlanıyorum; bizim gururumuz, kardeşimiz. Arda ki tanıdığım kadarıyla da düzgün bir çocuk. Arda, Millî Takım uçağında Millî Takım Kaptanı olarak bir gazetecinin gırtlağına sarılıyor ve çok ağır şekilde küfrediyor. Şimdi, Arda mı bu duruma geldi yoksa ortam mı bu duruma getirdi? Arda'nın yaptığı bu hareket külliyen yanlıştır. Millî Takım Kaptanı uçakta kimseye saldıramaz, kimsenin gırtlağını sıkamaz çünkü millî maç var, millî maçın konsantresi bozulur. Nitekim, şu anda Millî Takım maçının konsantresi bozuldu, şu anda Arda ile Bilal Meşe'yi konuşuyoruz. Bilal ağabey otuz yıllık gazeteci, nihayet bu olayla şöhret oldu.

TÜRK FUTBOLU YALI ÇOCUKLARINDAN KURTULSUN

Şunu anlatmaya çalışıyorum: Kötü yönetiliyor Futbol Federasyonu. Şimdi, bilmiyorum, hani ben aynı şeyi mi anlatıyorum yoksa karşı tarafa, size doğru yanlış mı geliyor? Ben de diyorum ki bu Türk futbolu kötü yönetiliyor, bu Futbol Federasyonu Başkanı ve yönetimi acil bir şekilde köylerine dönsünler.Bu Türk futbolu yalı çocuklarından kurtulsun artık. Babalarının paralarıyla gelip, o koltuğa oturup şu Türk futbolunu yönetmesinler artık. Bunu anlatıyorum zaten, bilmiyorum, aynı şeyi mi söylüyorsunuz?

MİLLİ FORMAMIZ BU DEĞİL

Buradan protesto ediyorum, bir daha da o formanın giyilmesini istemiyorum. (MHP ve CHP sıralarından alkışlar) Millî forma beyazdır, üzerinde kırmızı al bayrağı vardır. İlk millî maç Romanya'yla oynanmıştır, o gün giyilmiştir ve millî formamız odur bizim. Bundan sonra da bir daha kırmızı beyazın dışında millî formanın giyilmesini istemiyorum. Kim organize ediyorsa o işi, bıraksın bunu. Millî Takım'ın, al bayrağın rengi kırmızı beyazdır, nokta.

KİMSE MİLLİ TAKIMI BIRAKAMAZ!

Şimdi, bir konu daha var. Bizim bu Arda'yla ilgili bir şey daha söyleyeceğim. Arda kardeşimiz, benim çok sevdiğim, çok efendi bildiğim bir çocuk ama Arda çok büyük bir hata yaptı. Ne hatası yaptı? Arda o olayı yaptı. Anlık bir şey gelişmiş olabilir, insanın psikolojisi bozuk olabilir. Büyük ihtimalle Barselona'dan da ayrılacak, belki o da onun psikolojisini bozmuş olabilir anlık. Uçaktaki mesele kabul edilemez ama diyelim ki kabul ettik bir an için, ertesi gün Arda basın toplantısı düzenliyor -Hüseyin ağabey, senin de öğrencindi, bizim de kardeşimiz, mahallemizin çocuğu- "Millî Takım'ı bıraktım." diyor. Arda, ben sana bir şey soracağım, sen kimsin de Millî Takım'ı bırakıyorsun ya? Millî Takım şudur: Bu ülkenin ortak en tepesindeki olaydır Millî Takım, kırmızı beyaz al bayrak. Yirmi sene önce de ben Arda'ydım ama ismimiz o zaman Saffet'ti, Rıdvan'dı, Tanju'ydu, Metin'di, şimdiki isimler işte Arda, Burak, Selçuk, neyse. O aynı askerlik gibi millî bir görevdir. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan 80 milyon kişiden hiç kimsenin gücü Millî Takım'ı bırakmaya yetmez. Onun için Arda'yı bu konuda çok ciddi eleştiriyorum. Onu da kim böyle gazlıyorsa onlarla bir daha görüşmesin yani. 
Arda sevdiğimiz bir çocuk ama Millî Takım'ı kimse bırakamaz, al bayrağı kimse bırakamaz, öyle bir lüksü yok kimsenin." 



 



 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler