Sabiha Gökçen’de kule ile uçakların bağlantısı koptu

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılan su tesisatı çalışmaları sırasında iletişim kablolarında arıza meydana geldi. Kule ile uçakların bağlantısı kopunca birçok sefer rötara uğradı.Akşam saatlerinde su tesisatı çalışmaları devam eden Sabiha Gökçen Havaliman

Sabiha Gökçen’de kule ile uçakların bağlantısı koptu

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılan su tesisatı çalışmaları sırasında iletişim kablolarında arıza meydana geldi. Kule ile uçakların bağlantısı kopunca birçok sefer rötara uğradı.

Akşam saatlerinde su tesisatı çalışmaları devam eden Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, uçaklarla kulenin irtibatını sağlayan frekanslara ait kabloların bir bölümü yanlışlıkla kesildi. Olay nedeniyle kule ile uçakların iletişimi tek frekanstan sağlandı. Bu nedenle havalimanının saatlik iniş-kalkış kapasitesi düşürülünce iniş yapacak olan uçaklar bir süre havada tur atmak zorunda kaldı. Sabiha Gökçen'e gelecek olan bazı uçaklar ise bulundukları karşı meydanlardan kalkış yapamadı. Güvenlik nedeniyle iniş yapacak olan uçaklar arasında mesafe de artırılınca seferlerde uzun süreli gecikmeler yaşandı. İnşaat çalışmaları sırasında hasar alan kabloların onarımının önümüzdeki saatlerde tamamlanacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler