Rusya'nın vazgeçilmezi olan limonun kilosu düşüyor

Rusya, 24 Kasım'da yaşanan uçak krizi sonrasında arka arkaya yaptırımları gündeme getirirken, ilk etapta yaş sebze ve meyveye kapıyı kapattı. Geçtiğimiz günlerde yasaklar listesiyle başta narenciye olmak üzere birçok ürünün 1 Ocak 2016 itibarıyla ülkeye g

Rusya'nın vazgeçilmezi olan limonun kilosu düşüyor

Rusya, 24 Kasım'da yaşanan uçak krizi sonrasında arka arkaya yaptırımları gündeme getirirken, ilk etapta yaş sebze ve meyveye kapıyı kapattı. Geçtiğimiz günlerde yasaklar listesiyle başta narenciye olmak üzere birçok ürünün 1 Ocak 2016 itibarıyla ülkeye girişinin yasaklandığı açıklandı. Ancak ülkede limonun fiyatı 3 dolardan 10 dolara kadar çıkınca Rusya bunu liste dışı bıraktı. Bu durum Güneydoğu'daki limon fiyatlarını olumsuz yönde etkilemedi.

Diyarbakır'da yaklaşık bir ay öncesine kadar kilogramı 6 TL'den satılan limon, 1 TL'ye kadar düştü. Pazar esnafı, Rusya'nın, Türkiye'den aldığı meyve ve sebze ürünlerinin alımını durdurduğunu duyurduktan sonra eskiye oranla işlerinin daha iyi olduğunu belirtti. Esnaflar, bir ay öncesine kadar 1 kilogram limon alan müşterilerinin aynı parayla 5 kilogram limon alabildiğini, bunda da kış mevsiminin etkisi olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler