Rusya'dan Türkiye'ye tehdit gibi mesaj

Rusya 'nın Sesi Radyosu, Türkiye 'nin Suriye'ye müdahaleyi desteklemesi durumunda, Akkuyu Nükleer Santral projesinden vazgeçilebileceğini ima ettiRusya’nın Sesi radyosu, Suriye’nin cezalandırılması için bir askeri harekâtı savunmaya Türkiye’nin devam etme

Rusya'dan Türkiye'ye tehdit gibi mesaj

Rusya 'nın Sesi Radyosu, Türkiye 'nin Suriye'ye müdahaleyi desteklemesi durumunda, Akkuyu Nükleer Santral projesinden vazgeçilebileceğini ima etti

Rusya’nın Sesi radyosu, Suriye’nin cezalandırılması için bir askeri harekâtı savunmaya Türkiye’nin devam etmesi durumunda Rusya’nın, Mersin Akkuyu’da nükleer santral inşa etme fikrinden vazgeçebileceğini ima etti. Stanislav Tarasov imzalı haberde Akkuyu projesindeki son olumlu gelişmeler aktarıldıktan sonra Rusya'nın Sesi Radyosu'nda yer alan habere göre; şu ifadeler kullanıldı:

PUTİN’İN TEZLERİ TEKRARLANDI

Ama bütün bu gelişmeler Türkiye’nin aktif bir şekilde katıldığı Suriye krizinin bu projeyi etkileme sorununu ortadan kaldırmaz. Bilindiği gibi Türkiye, ABD’nin bu komşu ülkeyi vurmasından yana. Bu durum ise Vladimir Putin’in The New York Times gazetesinde yayınlanan makalesinde değindiği gibi masum kurban sayısının artmasına, bölgede durumun kötüleşmesine, şiddetin tırmanmasına ve belki de çatışmanın Suriye sınırları dışarısına çıkarak tüm bölgeye yayılmasına yol açacak.

İSTİKRARSIZ BÖLGEDE OLMAZ

Böyle bir senaryodan ilk etkilenecek ülke de Suriye’ye komşu olan ve istikrarsızlığın tam ortasında kalacak Türkiye olacaktır. İşte bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda Moskova bölgesel güvenlik çıkarlarına uygun hareket ederek, Akkuyu projesine katılımını yeniden değerlendirmek zorunda kalacak. Çünkü istikrarsızlık ve çatışmaların yaşanacağı bölgelere nükleer güç santralları inşa edilmez.

ŞİMDİLİK YORUM YOK

Akkuyu nükleer santral projesini yürüten Rus yetkililer, Rusya’da devletin kontrolündeki radyo istasyonunda yayınlanan bu haberle ilgili şu aşamada yorum yapmayacaklarını bildirdiler. Rus yetkililerin bugün bir açıklama yapabileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler