Rusya'dan Suriye açıklaması

Rus resmi haber ajansı Sputnik'e göre; Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Türkiye sınırı yakınlarındaki Kamışlı'ya bir askeri üs kurmayı planladıkları yönündeki iddiaların doğru olmadığını savundu.   Rus sözcü, “Ne Kamışlı'da ne de Suriye’ni

Rusya'dan Suriye açıklaması
Rus resmi haber ajansı Sputnik'e göre; Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Türkiye sınırı yakınlarındaki Kamışlı'ya bir askeri üs kurmayı planladıkları yönündeki iddiaların doğru olmadığını savundu.
 
Rus sözcü, “Ne Kamışlı'da ne de Suriye’nin başka bir bölgesinde ikinci hava üssü kurma niyetindeyiz” diye konuştu.
 
Konaşenkov, "Batı basınında ve özellikle The Times gazetesinde çıkan haberleri ya amatörce bir komedi ya da Türkiye'nin Kamışlı sınırına yaptığı askeri yığınağı savunma amaçlı görüyorum. Daha önce de benzer söylentiler üretildiğinde, Suriye üzerinde istediğimiz noktaya mevcut Lazkiye üssünden sayılı dakikalar içerisinde ulaşabileceğimizi duyurmuştuk. Hele Türkiye sınırına Rus hava üssü saçmalığını ancak ileri derecede amatörler uydurabilir” dedi.
 
Rusya'nın hali hazırda Suriye'nin Lazkiye kentinde bir hava üssü bulunuyor. İngiliz Times gazetesi geçtiğimiz Aralık ayı başında, Rusya'nın Humus'ta yeni bir hava üssü inşa etmek için hazırlıklara başladığını bildirmişti. Ancak Rusya Savunma Bakanlığı bu haberi de yalanlamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem