| Keşfet
Gündem Yayın tarihi: 02 Nisan 2015 09:00 Güncellenme tarihi: 14 Nisan 2026 15:48

Rusya'da gemi battı 43 ölü 13 kayıp

Rusya’nın uzakdoğusundaki Kamçatka bölgesinde yer alan Ohot Denizi’nde 'Dalni Vostok' adlı bir balıkçı gemisinin batması sonucu ilk belirlemelere göre 43 kişi hayatını kaybetti. Gemide bulunan 132 kişiden 47’si kurtarıldı. Petropavlovsk-Kamçatski limanı i

Rusya’nın uzakdoğusundaki Kamçatka bölgesinde yer alan Ohot Denizi’nde 'Dalni Vostok' adlı bir balıkçı gemisinin batması sonucu ilk belirlemelere göre 43 kişi hayatını kaybetti. Gemide bulunan 132 kişiden 47’si kurtarıldı. 

Petropavlovsk-Kamçatski limanı idaresi Kurtarma Arama Servisi Başkanı Artur Rets, bölgede arama çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Gemide aralarında Rus, Ukrayna ve Letonya vatandaşı olmak üzere 132 kişinin bulunduğu kaydedildi. İnterfaks haber ajansına konuşan bölge kaynakları 78 kişinin Rusya vatandaşı olduğunu kaydetti. Arama kurtarma çalışmaları için bölgede 12 gemi ve ayrıca Rusya Acil Durum Bakanlığı’na ait helikopterler de kullanılıyor.

İnterfaks haber ajansı 55 kişinin kurtarıldığı bilgisini paylaştı. Denizde dalga boyunun 1,5 metre olduğu, kazanın nedeninin ise henüz belirlenemediği kaydedildi.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!