Rusya Radarı Kabul Etti

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovski, Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye uçağında, uçaksavar radarına ait yedek parça bulunduğunu açıkladı.Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ziyareti önc

Rusya Radarı Kabul Etti

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovski, Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye uçağında, uçaksavar radarına ait yedek parça bulunduğunu açıkladı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ziyareti öncesi büyükelçilikte düzenlediği basın toplantısında geçen ay Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye uçağı hakkında açıklama yaptı.
 
İvanovski, uçakta el konulan malzemenin 2004'te imzalanan bir sözleşme uyarınca tamir edilen bir uçaksavar kompleksine ait radarın yedek parçaları olduğunu belirterek, "Bu tatsız olayı ne kadar çabuk unutursak o kadar iyi olacak. Artık bizim malımız değildi. Para aldıktan sonra bizim sorumluluğumuz kalmadı. Geriye kalan Türkiye ile Suriye arasındadır" diye konuştu.
 
Büyükelçi İvanovski, Suriye uçağı konusunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 3 Aralık'ta Türkiye'ye yapacağı ziyaret esnasında gündeme gelmeyeceğini, bu konunun artık kapatılması gerektiğini söyledi.
 
Patriot Füzeleri
 
Patriot sistemleri ile ilgili olarak da Türkiye'nin kendi güvenliği için tedbir alma hakkına kimsenin karışamayacağını vurgulayan Büyükelçi, ülkesinin, NATO'nun Suriye'de bir provokasyona sürüklenmesi endişesini vurguladı.
 
Büyükelçi'nin, "Ortaklarımızın konuyla ilgili tutumlarını detaylı şekilde açıklamasını istiyoruz" şeklindeki sözleri ise Patriotların, Putin'in ziyareti sırasında gündeme geleceği şeklinde değerlendirildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler