Rüşvet operasyonu savcılarına şok!

HSYK, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Büyük Rüşvet Soruşturmasıyla ilgili "Soruşturmanın gizliliğini ihlal eden savcılar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum" açıklaması üzerine harekete geçti.HSYK Bozdağ'ın suç duyurusunu işleme koydu ve "savcılar gi

Rüşvet operasyonu savcılarına şok!

HSYK, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Büyük Rüşvet Soruşturmasıyla ilgili "Soruşturmanın gizliliğini ihlal eden savcılar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum" açıklaması üzerine harekete geçti.

HSYK Bozdağ'ın suç duyurusunu işleme koydu ve "savcılar gizliliği ihlal etti" iddialarına ilişkin dosya açıldı.

HSYK'nın, Bozdağ'ın yanında Başbakan Tayyip Erdoğan ve istifa eden bakanlarla Ak Parti sözcülerinin soruşturmaya ilişkin iddialarına ilişkin basında çıkan haberleri topladı.

Bu haberlerin değerlendirileceği iddiaların ciddi görülmesi halinde önce ilgili savcılar hakkında inceleme ardından soruşturma izni verilebileceği gibi "işlem yapılmasına yer olmadığı" kararı da alınabilecek. HSYK yetkilileri henüz soruşturmayı yürüten savcılarla ilgili verilmiş bir inceleme izni olmadığını da açıkladılar.

HSYK ERGENEKON'DA İZİN VERMEMİŞTİ

HSYK, Ergenekon Davası sırasında rüşvet soruşturmasının koordinatör savcısı konumundaki Zekeriya Öz'le ilgili çok sayıda suç duyurusunu "yargı yetkisi kapsamında" diyerek, "İşlem yapılmasına yer olmadığı" kararları vermişti.

BOZDAĞ NE DEMİŞTİ

Bozdağ’ın HSYK'yı harekete geçiren o ifadeleri şöyle: "Yolsuzlukla mücadele aynı hız ve hassasiyetle devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmamalı. Biz hukukun işlemesinden yanayız. Hukuk hukuka uygun işletilmeli. Hukuku işletenler anayasa ve kanunlara göre bunu işletmeli. 285. madde çok açık, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmenin suç olduğu açıkça belirtiliyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler