Rumlar Türkiye'ye meydan okuyor

Dışişleri Bakanı Erato Markulli Türkiye'yi adeta ABD üzerinden uyararak iğneleyici açıklamalarda bulundu. Markulli, "Türkiye sondaj bölgesine savaş gemisi göndererek uluslararası hukuka, BM Sözleşmesi’ne ters düşen, AB üyeliği hakkındaki beklentisini tehl

Rumlar Türkiye'ye meydan okuyor

Dışişleri Bakanı Erato Markulli Türkiye'yi adeta ABD üzerinden uyararak iğneleyici açıklamalarda bulundu. Markulli, "Türkiye sondaj bölgesine savaş gemisi göndererek uluslararası hukuka, BM Sözleşmesi’ne ters düşen, AB üyeliği hakkındaki beklentisini tehlikeye atacak bir girişmde bulunacağını zannetmiyorum. Sondaj araştırmalarını Amerikan Nobel Energy yürütüyor. Türkiye’nin Amerikan menfaatlerini hedef olarak seçeceğini düşünmüyorum. Kıbrıs sonsuza dek Türkiye’nin politikalarının mahkumu olmayacaktır." dedi.

TEK BİR KIBRIS DEVLETİ!

Milliyet'in haberine göre, tek uluslararası kişiliği ve tek vatandaşlığı olan tek bir Kıbrıs devleti düşündüklerini ifade eden Markulli, "Bu noktada Kıbrıs Türk kesimi ve Türkiye ile ayrılıyoruz. Onlar konfederal bir yapı içinde iki farklı ülke fikrini teşvik etmektedir. Yeniden birleşme ümidini kaybetmek istemiyorum. Bölünme yalnızca Kıbrıslılar için değil Yunanistan, Türkiye ve Doğu Akdeniz’in güvenliği için de felaket olacaktır." şeklinde konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem