Rum Kesimi ile KKTC arasında tarihi anlaşma

 Tatar, Güney Kıbrıs'ın uzun süre 'vergi cenneti' olarak anılmasını sağlayan ve 'kara para aklama merkezi' haline gelmesine neden olan vergi avantajlarının da paketle ortadan kalkacağını anlattı.Paket çerçevesinde Güney Kıbrıs'ta kurumlar vergisinin yüzde

Rum Kesimi ile KKTC arasında tarihi anlaşma

 Tatar, Güney Kıbrıs'ın uzun süre 'vergi cenneti' olarak anılmasını sağlayan ve 'kara para aklama merkezi' haline gelmesine neden olan vergi avantajlarının da paketle ortadan kalkacağını anlattı.

Paket çerçevesinde Güney Kıbrıs'ta kurumlar vergisinin yüzde 10'dan yüzde 12'ye faiz geliri stopajının ise iki katı artışla yüzde 10'dan yüzde 20'ye yükselmesinin öngörüldüğünü hatırlatan Tatar, bu durumun bankacılık sektörüne büyük etkisi olacağını ifade etti.

İNGİLİZ VATANDAŞLARI MEVDUATLARINI KUZEY'E GEÇİREBİLİR

Tatar, mevduatta yapılacak kesintiler ve vergiyle ilgili dezavantajlar nedeniyle özellikle İngiliz vatandaşlarının mevduatlarını Kuzey Kıbrıs'taki bankalara aktarmayı tercih edebileceğini kaydetti. KKTC'de stopaj oranlarının Güney'deki yeni düzenlemeye göre daha düşük olduğuna değinen Tatar, KKTC'nin bankacılık ve finans açısından güvenli bir liman olduğunu anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler