RTÜK'ten evlilik programına ceza!

RTÜK, henüz 15 yaşında olan bir kız çocuğunu, evlendirme programına çıkarıp, 45 yaşındaki adamla buluşturan ''Su Gibi'' adlı program nedeniyle, Fox TV'ye 500 bin lira para cezası verilmesini kararlaştırdı. Program, "Yayınların toplumun milli ve manevi değ

RTÜK'ten evlilik programına ceza!

RTÜK, henüz 15 yaşında olan bir kız çocuğunu, evlendirme programına çıkarıp, 45 yaşındaki adamla buluşturan ''Su Gibi'' adlı program nedeniyle, Fox TV'ye 500 bin lira para cezası verilmesini kararlaştırdı. Program, "Yayınların toplumun milli ve manevi değerlerine ve Türk aile yapısına aykırı olmaması" ilkesine aykırı bulundu.

 

RTÜK'E ŞİKAYET YAĞDI

Programda, 1996 doğumlu genç bir kız çocuğunun karşısında eş adayı olarak kendisinden 30 yaş büyük ve 45 yaşında bir adam çıkarılması tepki topladı ve RTÜK'e şikayet yağdı. Kız çocuğunun babası da, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Gazeteport'un edindiği bilgiye göre, RTÜK toplantısında bu konu ele alındı ve para cezasına karar verildi.

 

MEDENİ KANUNA DA AYKIRI

RTÜK üyesi Hülya Alp ise, programda yaşananların aynı zamanda Medeni kanuna da aykırı olduğunu vurguladı ve ''Programda hem bir çocuk istismarı örneği sergilenmiş, hem de reşit yaştaki insanların evlenebileceği hükmünü taşıyan yasa ihlal edilmiştir'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler