RTÜK Sultanahmet yasağı getirdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinde Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlama nedeniyle Başbakanlık tarafından geçici olarak yayın yasağı getirilmesine karar verildiği belirtildi.   RTÜK, Başba

RTÜK Sultanahmet yasağı getirdi
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinde Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlama nedeniyle Başbakanlık tarafından geçici olarak yayın yasağı getirilmesine karar verildiği belirtildi.
 
RTÜK, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un imzasını taşıyan "yayın yasağı" konulu Başbakanlık yazısını da internet sitesinden paylaştı. Yazıda, "15/02/2011 tarihli ve 6112 sayılı Radyo ve TelevizyonlarınKuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde 'milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda' geçici yayın yasağı getirilebileceği öngörülmektedir.
 
12/01/2016 tarihinde İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlamanın anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür" ifadesi kullanıldı. 
 
RTÜK'ten açıklama
 
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinde Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlama nedeniyle Başbakanlık tarafından geçici olarak yayın yasağı getirilmesine karar verildiği duyurulmuştu. Alınan bilgiye göre, Sultanahmet'teki patlamanın ardından Başbakanlık tarafından getirilen geçici yayın yasağı, olay yerini görecek şekilde canlı yayın, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmemesini kapsıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler