Rokçı imam hakkında flaş karar

Antalya’nın Kaş ilçesinde, rock müziği ile uğraşan Pınarbaşı Mahallesi Cami İmamı Ahmet Muhsin Tüzer ile ilgili soruşturma başlatan Diyanet İşleri Başkanlığı, cezaya gerek görülmediğine karar verdi.Diyanet, yürütülen soruşturmalar hakkında basına bir daha

Rokçı imam hakkında flaş karar

Antalya’nın Kaş ilçesinde, rock müziği ile uğraşan Pınarbaşı Mahallesi Cami İmamı Ahmet Muhsin Tüzer ile ilgili soruşturma başlatan Diyanet İşleri Başkanlığı, cezaya gerek görülmediğine karar verdi.

Diyanet, yürütülen soruşturmalar hakkında basına bir daha açıklama yapmaması konusunda Tüzer’i uyardı.

2013 yılında kurduğu Firock grubuyla imamlık ve rock müziğini bir arada yapan Ahmet Muhsin Tüzer, Kaş ve Amerika’da konserler verdi. Kaş konserinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Tüzer hakkında Eylül 2013’te soruşturma başlattı. Diyanet İşleri Müfettişi Abdulkadir Albayrak, Kaş’a gelerek Ahmet Muhsin Tüzer hakkında İlçe Müftüsü Fetullah Yavuz ve diğer müftülük yetkililerinden bilgi aldı. Kaş’ta konseri izleyenlerin de görüşünü alan yetkililer, Pınarbaşı Köyü Muhtarı Yusuf Acar ve köylülerden de bilgi aldı.

CEZA YOK

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ahmet Muhsin Tüzer hakkında 9 aydır sürdürdüğü soruşturmayı tamamladı. Diyanet, göndermiş olduğu yazılı bildiride, Rokçu imam olarak tanınan Ahmet Muhsin Tüzer’e ceza verilmesi gerektiren bir husus oluşmadığı sonucuna varıldığını bildirdi. Yazıda, şu ifadelere yer verildi:

"İcra ettiğiniz müzik, konser faaliyetleri, hakkınızda yürütülen soruşturma ile ilgili yazılı ve görsel basına demeçler verdiğiniz tespit edilmiştir. Tahkikat süresi devam ederken 18 Eylül 2013’de ulusal yayın yapan bazı kanallara canlı bağlantılarla katılıp, yürütülen soruşturmayla ilgili ayrıntılı açıklamalar yaptığınız anlaşılmıştır. Eyleminize uyan 657 sayılı Devlet Memurları Yasası gereğince ’Kınama’ cezasıyla tecziye (cezalandırma) edilmeniz teklif edilmekte ise de savunmanızdaki hususlar dikkate alınarak bu defa ceza yoluna gidilmemiştir. Ancak, bundan böyle soruşturmaya konu hususlarda daha dikkatli ve özenli olmanızı önemle rica ederiz.”

"DİYANET KENDİSİNE YAKIŞAN DURUŞU SERGİLEDİ"

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kendisi hakkındaki verdiği kararı değerlendiren Tüzer, verilen kararla Diyanet’in, kurum olarak kendisine yakışan duruşu, tavrı ve irfanı ortaya koyduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanı ve tüm kurum yöneticilerine teşekkür eden Tüzer, "Mensubu olmaktan onur duyduğum kurumun verdiği karar, hukuka ve yüce dinimizin güzelliklerine uygundur. Bu karar, İslam’ın evrensel ve sosyal bir din olduğu hakikatinin güzel anlamlı bir örneğidir" dedi.

KONSERLERE DEVAM EDECEK

Geçen Nisan ayında ABD’nin New York Eyaleti Brooklyn Issue Project’da konser verdiğini hatırlatan Tüzer, 22 Haziran günü Finike ardından İstanbul ve tekrar ABD’de konser vereceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem