Rizeli aday; Başbakan aradı ve...

Başbakan’ın adaylıktan çekilmesini istediği eski AK Partili Belediye Başkanı, şimdiki bağımsız belediye başkan adayı, yoluna devam edeceğini açıkladı.Rize’nin 4 bin nüfuslu Derepazarı ilçesinde iki dönem AK Parti’den Belediye Başkanlığı yapan Şaban Kalça,

Rizeli aday; Başbakan aradı ve...

Başbakan’ın adaylıktan çekilmesini istediği eski AK Partili Belediye Başkanı, şimdiki bağımsız belediye başkan adayı, yoluna devam edeceğini açıkladı.

Rize’nin 4 bin nüfuslu Derepazarı ilçesinde iki dönem AK Parti’den Belediye Başkanlığı yapan Şaban Kalça, bu seçimde AK Parti’den aday gösterilmeyince bağımsız olarak adaylığını açıklamıştı.

Kalça iki gün önce gerçekleşen Başbakan’ın Rize mitingi öncesi Derepazarı ilçe girişine astığı Başbakan’ın dev bir resminin altına “Şaban Kalça Derepazarı Bağımsız Belediye Başkanı Adayı” yazmıştı. Dev afiş başbakan tarafından fark edilince Başbakan Kalça’yı telefonla arayarak, afişi kaldırmasını veya adaylıktan çekilmesini istemişti.

Şaban Kalça bugün 13 sandıkta 3 bin seçmeni bulunan Derepazarı ilçesinde kalabalık bir seçmen kitlesi toplayarak adaylıktan çekilmeyeceğini açıkladı.

Başbakan ile yaptığı telefon görüşmesini doğrulayan Kalça, başbakanın konuşmanın başında kendisinden adaylıktan çekilmesini istediğini ancak konuşmanın sonunda aynı şeyi kendisinden istemediğini belirterek, “Beni sayın Başbakanımız telefonla aradı. Başbakanımız ile 20 dakikalık bir konuşma yaptık. Sayın başbakanımız ile benim bir hukukum olmazsa, 30 yıllık bir hukukum olmazsa, 4 bin nüfuslu bir belediyenin başkanı ile 20 dakika konuşur mu? Konuşmaz. Ben sayın Başbakanımıza yaşadığım süreci anlattım. Sayın başbakanımız o süreç noktasında bana ilk başta söylediğini sonradan söylemedi. Ben bağımsız belediye başkan adayı Şaban Kalça olarak, arkamda hiç ve hiçbir kimse yok. Hiçbir güç yok. Halkım var, milletim var” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Kalça ve seçmenleri ilçe merkezinde yürüyüş yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem