Rize'de Mısır için gıyabi cenaze namazı

Rize merkez Şeyh Camisi’nde bir araya gelen Rize Platformu Derneği üyeleri ve vatandaşlar, ikindi namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılarak dualar ettiler. Mısır'da uluslararası anlaşmalar olmak üzere tüm hukuki normların, insan hakları ve özgürlüklerin

Rize'de Mısır için gıyabi cenaze namazı

Rize merkez Şeyh Camisi’nde bir araya gelen Rize Platformu Derneği üyeleri ve vatandaşlar, ikindi namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılarak dualar ettiler. Mısır'da uluslararası anlaşmalar olmak üzere tüm hukuki normların, insan hakları ve özgürlüklerin dünyanın gözü önünde ihlal edildiğini grup adına belirten Hüseyin Yılmaz, “Mısır’da oynanan oyunun farkında olan Müslüman Kardeşler teşkilatı ve onların arkasındaki Mısır halkının, 4 Temmuz’dan bu yana Adeviyye Meydanı'nda soylu bir direniş başlattı.

Şiddetten tamamen uzak olan bu direniş, batının ve onun yerli destekçisi olan medyanın karartmasına rağmen bu güne kadar devam etmiştir. Mısır’daki direnişin yanındayız. Müslüman kardeşlerimizin bu direnişini sonuna kadar destekliyoruz. Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından Mısır'da açılan ateş sonucu ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından olaylarda hayatını kaybedenler için dua eden grup daha sonra dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler