Rize Belediye Başkanı Levent Ustabaşı'nın sorularını cevapladı

Haber61 / Haber Servisi Söyleşi; Levent Ustabaşı   Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, yoğun kar yağışı ile şehrin beyaza bürünmesinin ardından, bazı vatandaşların 'belediyenin çalışmaları yetersiz' şeklindeki eleştirilere yazdığı atma türkü ile cevap verm

Rize Belediye Başkanı Levent Ustabaşı'nın sorularını cevapladı
Haber61 / Haber Servisi Söyleşi; Levent Ustabaşı
 
Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, yoğun kar yağışı ile şehrin beyaza bürünmesinin ardından, bazı vatandaşların 'belediyenin çalışmaları yetersiz' şeklindeki eleştirilere yazdığı atma türkü ile cevap vermişti.
 
"Bu türküler bazı hemşehrilerime gelsin, kar beni şair etti" diyen Başkan Kasap’ın atma türküsü şu şekildeydi;
 
"Kar yağdimi Rize’de
 Sinirler hep hoplayi
 Bazi hemşerilerum
 Hesabini sorayi
 
 Kar sokakta oldimi
 Bazıları kizayi
 Haçan yüzüme bakup
 Bu kari benden sorayi
 
 Bilseydum böyle olmaz
 Göğe branda gererdum
 Belki bazilarinun
 Gözlerine girerdum"
 
İşte bu mısralar Rize’yi anında Türkiye gündemine taşımıştı.
 
Rize Belediye Başkanı Kasap ile Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı’nda karışlaştım. Hemen konuya girdim; Nereden çıktı bu atma türkülü cevap..
 
12713956_1101740749920404_796340777_n.jpg
 
Bakın neler söyledi; 
 
Kar bu sene yoğun yağdı. Organizeli oluşan bir ekibimiz vardı. 24 saat farklı ekiplerle çalıştık. Şehrimizin 20 farklı bölgesinde 20 ekip oluşturduk. Kar yağdığı andan itibaren okullar, hastane yollarının açık kalması için öncelikli talimat verdik. Biz ne kadar ana arterleri açtıysak da sokaklara yetişmemiz mevcut olanaklarımızla imkansızdı. İster istemez kar yağışının dinmesini beklemek zorundaydık. 
 
Vatandaşlarımız da doğal olarak her yolun açılmasını istedi. Biz samimi eleştirilere açığız. Zaten yaptığımız çalışmalar sonucunda hemşerilerimiz bize sorunlarını anlatmak için direkt olarak ulaşacak noktaya geldik. 444 50 53 numaralı telefon numaramız 24 saat hizmet vermektedir.
 
Bunun dışında sanal ortamdan gelen şikayetleri dikkate almaktayız.
Kriz masamızdaki ekibimiz arkadaşlarımız şikayetleri dikkate alıp cevap veriyorlar.
Lakin aynı anda Rize’nin her tarafına gidip kullanışlı hale getiremeyiz. Buna araç parkımız da müsade etmez. Bizim çalışmalarımızı beğenmeyen, olaylara bizim gibi bakmayan bazı hemşerilerimiz ve muhalefet, farklı eleştiriler yapmışlardır. 
Bunlara yönelik olarak kendi içimden gelen onların formatına yakın ama bölgemizin değerlerine uygun bir formatta onlara cevap verdim. Ön yargılı eleştiriler için atma türküyü yazdık. Normal eleştiri tabiki olacak. Buna hiçbir lafım olamaz.
 
12660362_1101757696585376_364514165_n.jpg
 
“Bölge değerlerimizden” derken Sayın Başkan? 
 
Benim çocukluğumda atma türkü geleneği vardı. Şu anda bu atma türküleri yapan, öne çıkmış insanları tanıyoruz. Bir tanesi de bizim belediyede çalışanımızdır. Onu kültür müdürlüğümüzde görevlendirdim. 
 
Görevi bu kültürü yaşatmak mı? 
 
Misafirler geldiğimizde hemen atma türkü hazırlayanlarla tanıştırırım. Atma türküler konusunda kitap hazırlayacağız ve yaşatacağız.
 
Bazı konular Trabzon’dan daha fazla Rize’de konuşulur mesela.. Bunun nedeni nedir? 
 
Bak Leventçiğim sana bir tespitimi paylaşmak istiyorum. Trabzon’da Trabzonspor konuşulur. Rize’de siyaset konuşulur. Bir araya gelen herkes siyaset konuşur, tartışır. Elbette bunun getirdiği bakış açısı var. 
 
Cumhurbaşkanımızın Rizeli olması tabiki daha fazla sorumluluk getiriyor bizlere.. 
Ben her zaman şunu söylerim; Rize’de mikrofona konuşan bir siyasetçinin sesinin Ankara’da duyulduğunu bilmesi lazım. Bizde o sorumlulukla hareket edip Cumhurbaşkanımıza layık olmaya çalışıyoruz.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde gazetelerde Rize ile ilgili kaleme aldığı bir yazı var okudunuz mu?
 
Evet okudum.
 
Nasıl buldunuz? 
 
Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize ile ilgili kaleme yazdığı yazı gerçekten çok güzeldi. Yararlı oldu. Kentimizin tanıtımı için de harika oldu. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize için sizden ilk istediği konu neydi?
 
Özellikle sahilin korunması için uyarmıştır. Bende seçimden sonra gelir gelmez temizledim. Bir de üniversiteleri çok önemsiyor. Bir de külliye projemiz var onu da gerçekleştireceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler