Reyhanlı'da ikinci fatura kesildi

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 53 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından Emniyet İstihbarat ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) arasında koordinasyon eksikliği ve istihbarat zaafiyeti olup olmadığı araştırılırken, ilk fatura İlçe Emniyet Mü

Reyhanlı'da ikinci fatura kesildi

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 53 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından Emniyet İstihbarat ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) arasında koordinasyon eksikliği ve istihbarat zaafiyeti olup olmadığı araştırılırken, ilk fatura İlçe Emniyet Müdürü Murat Berk'e kesilmişti. Berk, saldırı sonrası yaşanan kargaşa, mültecilere yönelik linç girişimleri, mültecilerin güvenliğinin sağlanamaması, provokasyon ortamı yaratan eylemlerin önlenememesi, saldırı günü ilçede bazı MOBESE'lerin çalışmaması ve saldırganların ilçe dışına kaçmasından kaynaklandığı ileri sürülen nedenlerle görevinden alınmıştı.
Başbakan Erdoğan'da bu konuyla ilgili "Emniyet Teşkilatıyla Milli İshitbarat Teşkilatı arasında bir kopukluk söz konusu olabilir. Buna yönelik olarak Başbakanlık Teftiş Kurulu bu konuları araştırıyor. Nerede zaaf varsa bunun gereğini tereddütsüz yerine getiririz" açıklaması yapmıştı.

Saldırıyla ilgili ikinci fatura MİT Bölge Müdürü H.D.'ye kesildi. H.D.'nin görevden alınmasının ; faillerin nisan ayı başından itibaren patlamanın olduğu güne kadar 23 gün boyunca MİT tarafından canlı olarak dinlenerek; bomba konulacak araçların satın alınması, zula bölümlerinin yapılması, patlayıcıların yerleştirilmesinin tesbit edilmesine rağmen MİT Hatay Bölge Müdürlüğü tarafından bu kritik bilgilerin Emniyet, Jandarma ve hükümet kanadıyla paylaşılmamasından kaynaklandığı ileri sürüldü. Bazı kaynaklar ise H.D.'nin tayini çıktığı için bölgeden ayrıldığını söyledi.

MİT, 23 gün boyunca elinde tuttuğu bu bilgileri patlamadan bir gün önce Emniyet'e telefonla ihbar gelince paylaşıma açmıştı. Patlamaya 18 saat kala verilen bilgiler üzerine faillerin adreslerine yapılan baskınlarda telefon kayıtlarında bahsedilen iki araç bulunamamış ve patlama meydana gelmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler